Honfitársai ellen készül a Ferencváros dán edzője, akinek megvan a terve az Esbjerg sztárjai ellen

Szombaton mindkét versenyben lévő magyar együttes, az FTC-­Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC is pályára lép a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Noha még csak az első mérkőzéseket rendezik, a tét óriási, hiszen a párharcok győztesei a négyes döntőbe jutnak.

2024. 04. 27. 6:45
HEINE, Allan Pedersen
Allan Heine Pedersen, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne első mérkőzésen az Érd Arénában 2024. március 16-án. Fotó: MTI/Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként délután 16 órától a Ferencváros kezdi meg negyeddöntős szereplését „hazai pályán”, vagyis BL-­meccs esetében Érden. A tavalyi döntős FTC ellenfele a csoportja második helyezettjeként automatikusan a legjobb nyolc közé jutó Esbjerg lesz (16.00, tv: Sport 1). Különleges összecsapás ez, már csak azért is, mert a felek a csoportkörben kétszer is találkoztak, októberben vendéglátóként 27-23-ra, januárban pedig Érden 33-28-ra nyertek a dánok.

Klujber Katrin és a Ferencváros a dán Esbjerg ellen bizonyíthat (Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia)

Inkább norvég, mint dán az ellenfél

– Az előzőekben két nagyon különböző mérkőzést játszottunk az Esbjerg ellen. A korábbi az egyik legelső BL-meccsünk volt a vezetőedző-váltást követően, a januári idején pedig Andrea Lekics betegséggel küszködött – emlékeztetett a lapunknak nyilatkozó Allan Heine, a Ferencváros vezetőedzője. – Ami nagyon fontos lesz a mostani párharcban, az a védekezési felfogásunk, keménynek kell lennünk bizonyos pozíciókban a mérkőzésen. Amint ez teljesül, a támadásunknak is hatékonyan kell működnie, mert az Esbjerg brutálisan kihasználja a lerohanásait. Mindent bele kell adnunk ahhoz, hogy bejussunk a négyes döntőbe, két tökéletes meccset kell játszanunk. Klasszisok alkotják az ellenfél keretét, de természetesen van tervünk Reistad, Breistol, Nora Mörk, illetve Iversen ellen is. Boldog vagyok, hogy részünkről mindenki készen áll a találkozóra.

Bár különösebb jelentősége ennek a pályán nem lesz, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a magyar bajnoki listavezető és kupagyőztes együttes vezetőedzője, Allan Heine szintén dán, akárcsak a szombati rivális. 

– Nem sokat gondolkodtam ezen. Az egyetlen, ami különleges abban, hogy a visszavágóra Dániába utazunk, hogy láthatom a családomat pár órára. Ez az egy dolog, ami különleges benne, mert az Esbjerg már-már inkább norvég csapat, mint dán, emiatt nem is foglalkozom ezzel annyira – jelentette ki a 44 éves tréner.

 

A címvédő otthonában lép pályára a Győr

A Magyar Kupa márciusi fináléjában sorozatban harmadszorra kapott ki a Fraditól a Győr, amely a kétezres évek elejétől kiépített egyeduralmát az idén elveszítheti. A győriek a hazai bajnokság alapszakaszában két meccsel többet játszottak, mint Heine csapata, mégis azonos pontszámmal állnak a riválisok. Május 11-én ugyan még összecsap egymással az ETO és az FTC Győrben, ám ha minden a papírforma szerint alakul, 2024-ben a kupa mellett a bajnokságot is elviszi a Ferencváros.

A BL persze más műfaj, itt még kozmetikázhatja az idényét a Győr, ám nem lesz könnyű dolga, lévén, hogy a címvédő Vipers Kristiansandot kapta ellenfeléül. A párharc első meccsét Norvégiában rendezik (18.00, tv: Sport 1). A Győr az A csoport győzteseként kihagyta a rájátszáskört, a Vipers viszont kénytelen volt játszani, mivel a csoportszakaszban „csak” a negyedik helyen zárt a B csoportban. 

A Vipers a Debrecenben elért egygólos sikerének köszönhetően jutott be a nyolc közé, a Kristiansandban lejátszott visszavágón 27-27-es döntetlent értek el a csapatok. Egy biztos: a Vipers és a Győr közül egy nagyágyú még a végjáték előtt kiszáll a további küzdelmekből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.