Baltával ölte meg lakótársát egy idős férfi, mert megitta a maradék bort

Vádat emelt az ügyészség.

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség2023. 09. 27. 18:09
A gyilkos balta
A gyilkos balta Forrás: ugyeszseg.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek az ellen az idős férfi ellen, aki aki baltával végzett lakótársával amiatt, mert megitta előle a bort – adta hírül az Ügyészség.

A  75 éves férfi 2021 nyara óta egy fedél alatt élt a nála 15 évvel fiatalabb sértettel, annak keceli házában. Mindketten alkoholisták voltak, ennek ellenére békésen teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak.

a gyilkosság helyszíne
A gyilkosság helyszíne (Forrás: Ugyeszseg.hu)

Egy közös borozással töltött éjszaka után, 2023. február 23-án, hajnalban, vita támadt a lakótársak között amiatt, mert a sértett megitta a maradék bort. A szóváltás eredményeként a sértett felkapott egy baltát, 

amit azonban a vádlott kivett a kezéből és azzal többször lesújtott a fiatalabb férfi fejére. 

Miután a vádlott látta, hogy lakótársa eszméletlenül elterült a földön, segítséget kért a szomszédtól, aki értesítette a mentőket. A bántalmazott férfi az orvosi ellátás ellenére 2023. március 5-én elhunyt.

Az ügyészség az idős férfit emberölés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítókép: A gyilkos balta (Forrás: Ugyeszseg.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.