Itt vannak a jövő évi autópályadíjak

Elvileg lesz majd egynapos matrica is.

Forrás: nemzetiutdij.hu2023. 09. 28. 15:52
Autópálya Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétették a 2024-es autópályamatrica-díjakat. Úgy tűnik, hogy jövőre kissé drágább lesz az élet az autósoknak. Igaz ez a pótdíjakra és a pótdíjkülönbözetekre is. Az árak ide kattintva megtekinthetők, de az egyszerűség kedvéért részletezzük alább. 

Kép: nemzetiutdij.hu

A D1-es kategóriában a tíznapos matrica 6400 forintba kerül majd jövő évtől, a havi 10 360 forint lesz, az éves matricáért 57 260 forintot kérnek el. A vármegyei matrica 6600 forint lesz. Megjegyzik, hogy a motorkerékpárokra éves országos és éves vármegyei e-matricák D1 díjkategóriás termékként vásárolhatók meg.

Érdekesség, hogy egy uniós rendelet értelmében 2024. március végétől kötelező lesz majd napi matricát is árusítani, erről azonban egyelőre nem találtunk információt a portálon. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.