Harci helikopterektől lesz hangos a Balaton környéke

Nemzetközi helikopterharcászati oktatóképző gyakorlatot tartanak október 2. és 20. között a Magyar Honvédség (MH) pápai MH 47. Bázisrepülőterén.

Forrás: VEOL2023. 09. 30. 17:41
Újdörögd, 2022. szeptember 1. Mi-24 típusú harci helikopter a Magyar Honvédség (MH) harc- és reagálóképességének növelése kapcsán elrendelt különleges mûveleti gyakorlaton az MH Bakony Harckiképzõ Központ "romváros" területén Újdörögdön 2022. szeptember 1-jén. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Védelmi Ügynökség által szervezett gyakorlaton hazai és külföldi helikopterek speciális feladatokat fognak végrehajtani alacsony magasságban, lakott területek közelében.

A repülések Veszprém vármegyét és Somogy vármegye északi részét érintik, 

kiemelten Pápa város, a volt Kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság gyakorló- és lőtereit.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – számolt be róla a Veszprém Vármegyei Hírportál.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.