Magyar Pétert volt jobbikosok is segítik a háttérből

Egyre több szál köti össze az ügyvédet a baloldallal.

Forrás: Mandiner2024. 04. 27. 13:54
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben – írja a Mandiner. A lap felidézi, hogy az Iránytű Intézet szerdán megjelent kutatását már múlt csütörtökön ismertette Magyar Péter, tehát a baloldal kutatóitól idő előtt eljutottak hozzá az adatok.

Az Iránytű Intézet 2011 óta létezik, tulajdonosa a Jobbik – Konzervatívok-közeli üzletember, Forrai Richárd. Az agytröszt a kezdetektől fogva a Jobbiknak adott tanácsokat és a mozgalom számára végzett kutatásokat, így a politikai formáció parlamenti frakciója jelentős összegekkel finanszírozta. A Jobbik–Simicska-koalíció megkötését követően, 2015 és 2018 között jelentős megbízások ütötték az Iránytű markát.

Az Iránytű a baloldal összefogását és a külföldi dollárok felbukkanását követően kapott ismét jelentősebb munkákat,

a 2022-es választási kampányban, hogy aztán napjainkban már Magyar Péter használja az adataikat.

 

Jobbikos hátszél Magyar Péter mögött

Más jobbikos múltú szereplők is felbukkantak Magyar Péter mögött a lap szerint. Egyikük Illyés Zoltán, aki több alkalommal is jobbikosként indult Újpesten a választásokon, mindannyiszor sikertelenül. A helyi sajtó szerint Illyés még 2024 februárjában is a Jobbik – Konzervatívokat képviselte egy rendezvényen. Külön érdekesség, hogy 2012-ben Illyés a budapesti Jobbik IT szervezőjeként

kritikusan írt arról, hogy „a fiatalok tömegeit kényszerítik már életük hajnalán eladósodásra a Diákhitel útján”, miközben néhány évvel később Magyar Péter éppen a Diákhitel Központot vezette.

Magyar Péter környezetében működött az elmúlt hetekben az óbudai Lados János is. A korábban jobbikos színekben futó Lados 2020 óta felügyelőbizottsági tag a Zsombolyai Kft. nevű újbudai önkormányzati cégben. Márciusban pedig Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő társaságában bukkant fel az érdektelenségbe fulladt fővárosi traktorostüntetésen.

Szintén Magyar Péter szervezkedését segíti Kiss Zoltán Imre, aki korábban a Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagjaként szerepelt. A már 2022-ben is dollárokkal hajtott Márki-Zay Péter kampányában közreműködő Iránytű Intézet mellett tehát egy sor további, jobbikos múltú háttérember segíti Magyar Pétert az építkezésben – összegzett a Mandiner.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.