Figyelmeztet a plasztikai sebész, új botox-őrület terjed, célkeresztben a fiatalok

A Barbie film hatására fiatal lányok körében terjed igazán a legújabb szépészeti beavatkozás, a Barbie-botox, amely miatt akár a tűszúrást is elviselnék a rajongók. A plasztikai sebész óva inti a fiatal korosztályt a meggondolatlan lépésektől és az olcsó beavatkozásoktól.

Magyar Nemzet
2023. 09. 05. 14:15
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úgynevezett Barbie-botox-kezelés főként a fiatalok körében válik egyre elterjedtebbé, de sokszor előfordul az, hogy a tinédzserek meggondolatlanul vetik alá magukat olyan kezeléseknek, amiket ugyan olcsón elvégeznek, de pont emiatt az érintett szakember tudása meg sem közelíti az elvárt szintet, ezáltal veszélybe sodorja a pacienst – közölte a Tények

Az emberiség igénye már évezredekkel ezelőtt megjelent plasztikai sebészeti módszerekre, a helyreállító eljárások fontossága mellett már nagyon korán szükség volt az esztétikai beavatkozásokra is. Korábban a Magyar Nemzet egy neves plasztikai sebésszel készített interjút, amelyben Pataki Gergely egyértelművé teszi, a rekonstrukciós plasztikai sebészet célja a működésében és megjelenésében normálisnak tekinthető állapot (újra)kialakítása vagy helyreállítása. Az orvos szerint egy ki nem fejlődött – soha ki nem alakult – fül kialakítása, veleszületett vagy fejlődési rendellenesség (például ajak- vagy szájpadhasadék), trauma (pl. égési sérülés), vagy pedig a test megváltozásával járó kórkép, illetve gyógykezelés (így idetartozik a mellrák utáni emlőrekonstrukció is) számít például ilyen kategóriának. 

A Barbie-botox a fiatalok körében hódít

A legújabb őrület, ami azonban a Barbie film hatására kezdett terjedni, egyáltalán nem nevezhető rekonstrukciós műtétnek. Igazából műtétnek sem nevezhető, egy szépészeti beavatkozásról van szó, amire fiatal lányok kezdtek el vágyni, hogy hasonlíthassanak a csodált ikonra, Barbie-ra. 

A Tények szerint 

Krasznai Zsolt plasztikai sebész is hallott már a legújabb őrületről, ami a Barbie film hatására vírusként kezdett terjedni az interneten. Az újfajta botoxkezelés lényege, hogy a nyak alsó részébe juttatják be az anyagot, aminek köszönhetően az a rész ívesebb és nőiesebb lesz.

A szakember azt tanácsolja, hogy amennyiben bárki plasztikai, avagy szépészeti beavatkozásnak tervezi alávetni magát, mindenképp olyan szakembert válasszon, akiben megbízik, és ne az olcsóság döntsön, mert előfordulhat, hogy a hozzá nem értés visszafordíthatatlan károkat okoz és igencsak kellemetlen következményekkel jár. 

A plasztikai sebész a korhatárral kapcsolatban úgy nyilatkozott a Tényeknek, hogy szerencsére ritkák az olyan esetek, amikor nagyon fiatalok szeretnék magukat alávetni esetleg botoxkezelésnek, de ilyen szinten nincs érvényben semmiféle tiltás, mindenesetre érdemes megvárni a felnőttkort és utána elgondolkozni ezen. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.