Hétvégén jön a hidegfront, de csapadék nem sok helyen lesz

Pénteken is többnyire derült, napos időre van kilátás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Forrás: met.hu2023. 09. 29. 6:28
vihar, időjárás, esernyő - még nem használtam!
Ungvár, 2015. május 22. Járókelõk az esőben, Ungvár központjában, egy esõáztatta ablakon át fotózva 2015. május 22-én. MTI Fotó: Nemes János Fotó: Nemes János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a pára- és ködfoltok legkésőbb délelőtti feloszlását követően többnyire derült, napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad, csak Sopronnál fordulhatnak elő időnként élénk széllökések déli irányból. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. 

Késő estére többnyire 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hajnalban a Dunántúl északnyugati, nyugati tájaira szakadozott frontfelhőzet érkezik, de csapadék még nem valószínű. Másutt marad a derült idő, foltokban pára, köd képződhet. A szél Sopronnál északnyugatira fordul és megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a hidegre érzékeny részeken ennél pár fokkal hidegebb, a magasabban fekvő helyeken enyhébb idő is lehet.

 A szombati hidegfront sem hoz jelentős változást, csapadék nem sok helyen lesz.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Nemes János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.