Új könyv segít megérteni az ukrán puzzle-t

Máthé Áron könyve segíthet abban, hogy az ukrán politikusok megértsék: Magyarország nem ellenség.

2023. 09. 06. 11:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háború kitörése óta Magyarországot többször is súlyos bírálatoknak tették ki a kormánya által folytatott békepárti politika miatt. Máthé Áron történésznek a magyar–ukrán kapcsolatokat hitelesen bemutató, az Alapjogokért Központ gondozásában megjelent könyve remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy az ukrán politikai és véleményformáló rétegek eljutnak arra a következtetésre: Magyarország nem ellenség – tudatta az Alapjogokért Központ. Emlékeztettek: Magyarország mindig is támogatta az ukrán államiságot és Ukrajna szuverenitását, rendszerektől és korszakoktól függetlenül. 

Hozzátették, hazánk továbbra is folytatja a könyvben is föllelhető hagyományt: miközben ukrán háborús menekültek ezreit látjuk el minden nap, jelenleg is követeljük, hogy a háborús felek között legyen azonnali tűzszünet, és kezdődjenek meg a béketárgyalások végre, mert csak ez szolgálja az életek megmentését és Ukrajna hosszú távú fennmaradását.

A könyv már az Alapjogokért Központ honlapján is ingyenesen elérhető.

Borítókép: A könyv borítója (Forrás: az Alapjogokért Központ Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.