Az uborkaszezonra időzítették a vagyonhasznosító új vezérének kinevezését Pécsett

Kevesebbet ő sem fog keresni elődjénél, aki még a várost is elhagyta.

Forrás: Bama.hu2023. 10. 11. 10:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár közepi uborkaszezonra időzítette a baloldal annak a bejelentését, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatói székét otthagyja Szabó Szilárd – számolt be az esetről a Bama.hu. Mint írták, 

Szabónak a kinevezése is botrányos volt, miután az előző ciklusban dolgozó vezetővel ellentétben majdnem kétszer annyi juttatást kapott Péterffy Attila MSZP–DK-s polgármestertől és koalíciójától. Szabó ezt vélhetően annak köszönhette, hogy szoros baráti kapcsolatot ápolt az MSZP-s körökkel. 

A vezérigazgató nyáron családi okokra hivatkozva távozott a posztjáról, a pécsi önkormányzat közleménye szerint még Pécset is elhagyta – tudatta a megyei lap.

Mint arról tájékoztattak, 

Szabó helyére a vállalat gazdasági igazgatóját nevezték ki pályáztatás nélkül. 

Ez oly módon történt, hogy Jedlicska Zsófia még a kinevezése miatt összehívott rendkívüli közgyűlésre sem jött el, így be sem mutatkozott, kérdéseket sem tudtak feltenni neki a képviselők. Péterffy azzal takarózott, hogy az új vezető szabadságon van és a születésnapját ünnepli. Jedlicska havi bruttó 1,4 millió forintot fog keresni, valamint 70 százalékos prémiumot kap, aminek céljait csak két hónappal a kinevezése után határozták meg a baloldali városvezetők. Ez a juttatás megegyezik az előző vezetőjével, és majd időarányosan osztoznak vele a prémiumon, ami még így is több millió forintra rúg – világított rá laptársunk.

A vezér prémiumáról az MSZP-s irányítás alatt lévő költségvetési és gazdasági bizottság döntött, amely Barkóczi Csaba önkormányzati képviselő kivételével elfogadta a milliós jutalmazással kapcsolatos célokat. A képviselőt az ellenszavazat miatt kérdőre vonták a baloldaliak.

– Nem a cégvezető barátokat, ismerősöket kell jutalmazni, a politikai haverokat kistafírozni, bőven van helye ennek a pénznek máshol. 

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a közelmúltban számtalan javaslatot tett arra, hogy mire lehetne fordítani a milliókat: a buszvezetők béremelésére, a közszolgálati dolgozók megbecsülésére, a szociális intézményekben a férőhelyek bővítésére, a Magyar Folklór Házának létrehozására, adómentességre vagy éppen parkolókra 

– mondta Barkóczi Csaba.

Péterffy Attila polgármester tavasszal már nehezményezte, hogy a helyi ellenzék „kritizálni merte” a baloldal jutalmazási politikáját. A város első embere úgy fogalmazott: „fikázták” a cégvezetői prémiumkiírásokat, pedig ezekért „meggebednek” az igazgatók. Ismert, Pécsett a Tettye Forrásház vezérének 1,27 milliárdos veszteség után is járt a jutalom, ugyanakkor a baloldali önkormányzat jelenleg 16 milliárdos adósságban úszik, amelyet Péterffy-adósságnak is neveznek a városban, és amit a pécsieknek még 2048-ig fizetni kell.

A jelenleg regnáló baloldali városvezetés véleménye szerint nincs gond a másik „lehülyézésével”, vagy éppen a „fikázás” szó közbeszédbe emelésével – derül ki a Bama cikkéből.

Borítókép: Péterffy Attila pécsi polgármester (Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.