Halálra verte a hároméves kislányt egy fiatalkorú, megszületett az ítélet

Nagyon idegesítette a gyermek sírása, ezért úgy megütötte féltestvérét, hogy az később belehalt.

Forrás: MTI2023. 10. 19. 19:35
ököl, ütés Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán egy fiatalkorú vádlottat, aki halálosan bántalmazta féltestvérét, egy hároméves kislányt egy Hajdú-Bihar vármegyei településen – tudatta a bíróság szóvivője csütörtökön. 

A fiatalkorú fiú megszökött az egyik hajdúszoboszlói gyermekotthonból. Az édesapja családjánál tartózkodott, amikor 2021-ben egy októberi reggelen az apja és annak párja dolgozni indultak, és rábízták a gyermekeiket, amíg a munkából haza nem érnek. 

Időközben felkelt a hároméves kislány, aki hiányolni kezdte a szüleit, ezért folyamatosan sírt. 

A vádlott először próbálta őt nyugtatni, azonban kezdte nagyon idegesíteni a gyermek sírása, ezért a csaknem tizenöt éves fiú többször ököllel megütötte a kislány hasát, hogy csendesedjen el.

A kisgyermek mindegyik ütés után hátrébb tántorodott, végül nekiesett a kályhának és abbahagyta a sírást. Ezt követően a vádlott betette a kislányt a kiságyba, majd tejet adott neki egy cumisüvegben és magára hagyta.

Egy idő után a fiú visszament a házba, azonban ekkor azt látta, hogy a kislány a hátán fekszik. Hiába szólította őt, nem reagált. Ijedtében a fiú átszaladt a szomszédban lakó nőhöz, aki értesítette a szülőket és a mentőket.

A helyszínre érkező orvos azonnal megkezdte a gyermek újraélesztését, azonban nem járt sikerrel. Az elsőfokú bíróság halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. 

A fiatalkorú fiú legkorábban a büntetése kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. A törvényszék döntése egyelőre nem emelkedett jogerőre, mert mind az ügyészség, mind a vádlott, a törvényes képviselője és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.