Novák Katalin: Ezen a napon van mit éltetnünk és van mit siratnunk

A köztársasági elnök melbourne-i magyarokkal emlékezett a forradalomra.

2023. 10. 23. 10:44
Novák Katalin Melburne-ben
Forrás: NK Fb
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztráliában, melbourne-i magyarokkal közösen emlékezett meg az 1956-os forradalomról Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfő a közösségi oldalán megosztott videóban arról beszélt, a magyar a szabadság nyelve, ez a közös nyelvünk, ezt beszéljük, ezt értjük, ezen énekelünk, álmodunk és imádkozunk. 

– És aki valóban lényegileg is érti a magyart, az soha nem fog behódolni az elnyomó diktatúráknak

– fogalmazott Novák Katalin, aki hozzátette, ma ünnepeljük azt, ami megkérdőjelezhetetlenül összeköt bennünket. – Október 23-ban benne vannak az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarok is. Ezen a napon van mit éltetnünk és van mit siratnunk. 

Éltetjük magyarságunkat. Éltetjük szabadságszeretetünket és éltetjük a magyar nemzet határok feletti magától értetődő összetartozását. Siratjuk azokat, akik életüket és vérüket adták a mi szabadságunkért 

– fogalmazott az államfő.

Hangsúlyozta, a pesti srácok és lányok az egész világ számára egyértelművé tették, hogy a kommunizmus ki- és megjavíthatatlan. 1956 olyan erkölcsi alapot ad, amelyre a ma döntéseit is építhetjük. – A világ magyarságával köztársasági elnökként alkotmányos feladatom és felelősségem foglalkozni. Köszönöm, hogy ezt nem adják fel! 

Köszönöm, hogy itt, tizenötezer kilométerre Magyarországtól megértetik a gyermekeikkel, unokáikkal, dédunokáikkal, hogy miért fontos az, hogy ne feledkezzenek meg a magyarságukról

– fogalmazott a köztársasági elnök.

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök Melbourne-ben emlékezik 1956-ra

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.