Hornung Ágnes lesz a Fidesz-frakció új tagja az Országgyűlésben

Turi-Kovács Béla halála miatt megüresedett egy hely a kormánypárti képviselőcsoportban.

Forrás: Mandiner2023. 11. 30. 17:48
KIRÁLY Nóra; HORNUNG Ágnes; FŰRÉSZ Tünde

(Fotó: MTI/Czimbal Gyula)
A családszervezetek közös adventi koszorúkészítése Budapesten (Fotó: MTI/Czimbal Gyula) Fotó: Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner információi szerint a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyi államtitkára foglalja el a Turi-Kovács Béla halálával megüresedett parlamenti listás képviselői helyet.

Mint ismert, november 3-án otthonában, szerettei körében 87 éves korában elhunyt az Országgyűlés korelnöke. Turi-Kovács Béla „egész életében szívén viselte a kisgazda és a polgári mozgalmakat, politikai közösségeinek mindvégig meghatározó alakja volt”.

Turi-Kovács részt vett az 1956-os forradalomban, a parlamentnek 1998 óta volt a tagja, 2014 óta korelnöke.

A 2022-es választáson Fidesz–KDNP országos listájáról került be az Országgyűlésbe, így a kormánypártoknak volt jogosultságuk betölteni a megüresedett parlamenti széket a tavalyi országos listán helyet kapó politikusok közül.

Hornung Ágnes 2015 és 2018 között a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkári posztját töltötte be, 2022 májusában Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárává nevezte ki.

Borítókép: Hornung Ágnes (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.