Karácsony Gergely munkájának a jellemzője a káosz és a kosz

A parlament mai ülésén a főpolgármester ténykedése mellett szóba került az is, hogy ha a baloldal lenne hatalmon, akkor szabadjára engednék a rezsiárakat.

2023. 11. 07. 11:01
null
20230925 Budapest Parlament Országgyűlés őszi ülésszaka Fotó: Teknős Miklós TM Magyar Nemzet MN A képen: parlamenti patkó totál Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A főváros kezd élhetetlen lenni – közölte a napirend előtti felszólalásában Dunai Mónika. A Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, hogy Karácsony Gergely a főpolgármesteri kampányában sokat ígért, ám annál kevesebbet tartott be.

– Most éppen 2,7 miliárd forintos EU-s támogatást vett el a budapestiektől. Emiatt nem valósulhat meg a Rákos-patak menti kerékpárút, aminek a megtervezése még Tarlós István főpolgármestertsége idején kezdődött 

– húzta alá a kormánypárti politikus.

Jelezte, hogy a budapestiek elvárják, hogy a főpolgármester ne látszatintézkedésekre szórja el a főváros pénzét. Mint mondta, a közösségi közlekedést csak szavakban támogatja Karácsony Gergely, mivel jegypénztárakat zártak be és megemelték a jegyárakat, miközben a fővárosi vezetők milliós jutalmakat kapnak.

– Arról viszont hallagtnak, hogy mi lett azzal a 200 milliárdnyi tartalékkal, ami Tarlós István főpolgármestersége után maradt meg

– szögezte le Dunai Mónika. Kiemelte, hogy a főpolgármester munkájának a jellemzője a káosz és a kosz.

Válaszában Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára leszögezte: sajnálatos azt látni, hogy amióta 2019-ben Karácsony Gergely és a mögötte álló baloldali koaílció átvette a főváros vezetését, Budapest évről évre rosszabb állapotba kerül. – Budapest közelekedését a város vezetése az átgondolatlan kerékpársávokkal és útlezárásokkal káoszba züllesztette – rögzítette az államtiktár. Hozzátette: a város közterei leromlottak és egyre szemetesebbek, a közszolgáltatások színvonala zuhan, a fejlesztések pedig leálltak. – Mindeközben Karácsony Gergely és a baloldal csődbe vitte a fővárost, ahogy 2010 előtt a Gyurcsány vezette baloldal csődbe vitte Magyarországot – szögezte le Panyi Miklós.

– Ha a baloldal maradt volna hatalmon, nem lettek volna új interkonnektorok Magyarország és a környező országok között. Nem lenne olyan nagyságrendű gáztárolási lehetőségünk, mint amilyen most van 

– erről már Dömötör Csaba beszélt, válaszolva a DK-s Varju Lászlónak a napirend előtti felszólalására. A Minizterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett: a Gyurcsány-kormányok privatizálták a hazai gáztározókat.

– Ha a baloldal lenne kormányon, akkor ma nem lenne nukleáris energia Magyarországon, továbbá nem lenne biztosított a gázellátás sem – húzta alá a kormánypárti politikus. Mint mondta, az ebből eredő pluszterheket a magyar családoknak kellene kifizetnie. Dömötör Csaba felhívta a figyelmet, hogy a baloldal kormányon szabadjára engedte a rezsiárakat. Jelezte, hogy a baloldal megszüntetné a kamatstopot, vagyonadót vezetnének be, fizetőssé tennék az egészségügyet, miközben nem emelnék a minimálbért.

Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában közölte: 2010-ben siralmas állapotban volt a szakképzés, de a kormány intézkedéseinek köszönhetően megújult, egyszerűbbé, átláthatóvá és átjárhatóvá vált a rendszer, szoros kapcsolat alakult ki a gazdaság és a szakképzés között és ösztöndíjrendszert vezettek be. A politikus hangsúlyozta, hogy a KDNP számára öröm, hogy a hátrányos helyzetű térségekben is egyre sikeresebb a megújult állami szakképzés, és ebben jelentős szerepet játszanak az egyházi intézmények is.

– Már tízből hat diák a szakképzést választja, a technikumokban nagy a túljelentkezés, a diákok hazai és nemzetközi eredményei pedig arról tanúskodnak, hogy kiváló pedagógusok vesznek részt a képzésben

– emelte ki.

Válaszában Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára elmondta: büszkék lehetnek az Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes magyar szakképzésre. – Idén ősszel a szakmák Európa-bajnokságán több arany-, ezüst és bronzérmet hoztak el a magyarok többek között olyan szakmákban, mint a webfejlesztés és az ipari robotika, a vb bronzérem pedig annak köszönhető, hogy Magyarországon a harmadik legkedvezőbb a szakképzésből kikerülők foglalkoztatási rátája. Cél, hogy a jövőben tízből heten válasszák a szakképzést, és mindenkinek legyen érettségije és szakmája – jelezte.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.