Már okostelefonon is meg lehet nézni a vasútállomások kijelzőit

Az egyre több állomáson kihelyezett QR-kódot kell leolvasni vagy a kiválasztott állomás nevét kell beírni a böngészőbe.

2023. 11. 05. 13:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV és a MÁV–Start utastájékoztatási rendszere a nyár óta már az okostelefonokba, illetve az internetes böngészőkbe is beköltözött, ugyanis a Mikorindul.hu címen keresztül megjelennek a kijelzőkön is található menetrendi időadatok, az aktuális indulási és érkezési vágányszámok, továbbá a rendkívüli helyzetek okozta forgalmi változásokra, várható késésekre, járattörlésekre figyelmeztető kiírások − közölte a MÁV

Az információk megtekintéséhez csupán az egyre több állomáson kihelyezett QR-kódot kell leolvasni vagy a kiválasztott állomás nevét kell beírni a böngészőbe a Mikorindul.hu cím után.

A Mikorindul.hu webcímen az állomásokhoz tartozó aloldalak könnyen megjegyezhetők (például Mikorindul.hu/nyugati vagy Mikorindul.hu/dunakeszi), így bárki bármikor a jelenleginél gyorsabban, kényelmesebben, akár az állomástól távol is hozzáférhet az őt érintő, érdeklő aktuális közlekedési információhoz.

Borítókép: A MÁV–Start KISS emeletes motorvonata (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.