Klopp mosolyoghatott, pedig a Liverpool a végén két gólt is kapott + videó

A Premier League 36. fordulójában a Liverpool vasárnap este hazai pályán 4-2-re nyert a Tottenham ellen, Szoboszlai Dominik a 84. percben csereként lépett pályára a rangadón.

2024. 05. 05. 19:32
Elliott és Szalah is bevette a Toittenham kapuját
Elliott és Szalah is bevette a Toittenham kapuját Forrás: X/Liverpool FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League hét végi 36. fordulójában szombaton az éllovas Arsenal hazai pályán 3-0-ra nyert a Bournemouth, az Ágyúsokat egy pont hátránnyal követő, de egy elmaradt meccsel is rendelkező Manchester City ugyancsak otthon négy góljával 5-1-re a Wolverhampton ellen. Így a harmadik helyen álló Liverpool, együttese kiszállt a bajnoki címért folyó harcból. Amit persze valójában már egy hete is sejthettünk, amikor a Vörösök csak egy pontot szereztek a West Ham United otthonában, de visszamehetünk az azt megelőző meccséhez, a Everton elleni vereséghez is.

Jürgen Klopp az Everton elleni vereség után már tudta, a Liverpool sok jóra nem számíthat a bajnoki címét folyó harcban. Fotó: MTI/AP/Jon Super

A Pool ma este úgy fogadta a Tottenham csapatát – Szoboszlai nem került be a kezdőcsapatba –, hogy az Arsenal már nyolc ponttal járt előtte. A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp a szezon végén távozik, és a csapat természetesen szeretné szépen búcsúztatni. És a Spurs ellen ki is tettek magukért a játékosok. A 16. percben Szalah, a félidő végén Robertson, fordulás után Gakpo vette be a vendégek kapuját, az 50. percben már 3-0-ra vezetett a Liverpool. A Tottenham a tabellán az ötödik helyen áll, de úgy érkezett az Anfieldre, hogy a legutóbbi három meccsét elveszítette, nagy a baj a csapatnál.

 

Szoboszlai nem sokkal tévesztette el a kaput

A mai meccsen aztán még nagyobb lett, az 59. percben már 4-0 volt az állás, Elliott bombagólt szerzett. Jürgen Klopp az utóbbi hetek gondjai után most mosolyoghatott. A 72. percben aztán szépített. Klopp a 64., majd a 75. percben is kettőt cserélt, de Szoboszlait nem küldte pályára. A 77. percben váratlanul Szon Hungmin is bevette Alisson kapuját, 4-2-re jött fel a Tottenham. A 84. percben aztán beállt Szoboszlai is, Elliott helyére. A 86. percben ő szerzett labdát, Szalahnak adta, akitől visszakapta, kilépve kapura lőtt, alig a bal alsó sarok mellé. A 95. percben még Szalah szerzett egy lesgólt, érvényeset már nem láthattunk, a Liverpool 4-2-re nyerte meg a rangadót.

FRISSÍTÉS!

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.