Szeles viharokkal érkezik a hidegfront

Sokfelé erős, viharos lesz a légmozgás.

2023. 11. 03. 6:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidegfront vonul át felettünk. Az összefüggőbb csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik: sokfelé várható (kiadós) eső és zivatarok kialakulásához is kedvezők lesznek a feltételek – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében

A csapadékzóna mögött szakadozik a felhőzet, de főként az észak-nyugati, északi részeken felhősebb maradhat az idő, és ott további záporok, zivatarok is valószínűek.

A front előterében nagy területen megerősödik, egyes részeken viharossá is fokozódik a szél (zivatarok környezetében is lehetnek viharos lökések), majd ahogy észak-nyugatira, nyugatira fordul, csillapodik a légmozgás.

A front mögött visszaesik a hőmérséklet, így lesznek részek (észak-nyugat), ahol reggel áll be a maximum-hőmérséklet.

Fotó: Met.hu

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás – tájékoztat a Köpönyeg. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.