Zsarolással tartja vissza az uniós pénzeket az európai és a magyar baloldal

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint továbbra is politikai nyomást gyakorol hazánkra a balliberális uniós vezetés.

2023. 11. 07. 16:56
Deli Andor az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Fotó: Kosztics Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb és újabb válaszokat vár az Európai Bizottság (EB) az uniós pénzek felszabadításáért Magyarországtól. Johannes Hahn uniós költségvetési biztos a Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságában elismerte, hogy az igazságügyi reformmal és az Integritás Hatóság felállításával a magyar kormány fontos eredményeket ért el, azonban a biztos kevesellte ezeket. Sajtóhírek szerint jelenleg a Kúria elektronikus ügyelosztási rendszeréről vár döntéseket Brüsszel.

Deli Andor (Fidesz) EP-képviselő kijelentette: az Európai Parlament (EP) továbbra is politikai nyomást gyakorol a bizottságra, hogy Magyarországnak ne juttassák el az uniós pénzeket.

– Az EP liberális baloldala intézményi visszaélést hajt végre azáltal, hogy ezekkel a vitákkal és határozatokkal kísérli meg nyomás alá helyezni, illetve zsarolni az EB-t annak érdekében, hogy végül ne lehessen megegyezni. Azt látjuk, hogy a magyar dollárbaloldal is felzárkózik ehhez, erre a vonatra felszáll, sőt, ők maguk is tevőlegesen dolgoznak azért, hogy ezek a magyar polgárokat megillető eurók az európai költségvetésből végre ne jussanak el Magyarországra 

mondta a képviselő a Hír TV-nek.

Mint emlékezetes, Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezére egyszer már elszólta magát az uniós források baloldal által szorgalmazott visszatartásáról. A DK elnöke egy rádióadásban kijelentette: pártja azon dolgozik Brüsszelben, hogy hazánk ne jusson hozzá a jogosan járó uniós forrásokhoz. – Nem kell hazudni, mi voltunk ott! Ez volt a dolgunk – ismerte be a bukott kormányfő, aki szerint nemcsak Brüsszelben, itthon is támadják Orbán Viktort. A DK elnöke korábban azt is közölte: – Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik a jelenlegi rendszert.

Borítókép: Deli Andor az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.