Elöntötte a parkolót a Rába – vízből vontattak ki autókat Győrben + videó

A figyelmeztetés ellenére több gépjármű is az árvízveszély miatt lezárt parkolókban maradt. Végül a tűzoltóknak kellett kihúzniuk azokat a vízből, hogy ne sodorja el az ár.

2023. 12. 25. 18:14
Árhullám - Autókat mentettek a megáradt Rábából egy győri parkolóban
(Fotó:MTI/Krizsán Csaba)
Árhullám - Autókat mentettek a megáradt Rábából egy győri parkolóban (Fotó:MTI/Krizsán Csaba) Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Autókat mentettek a tűzoltók a megáradt Rábából Győrben, a Petőfi híd alatti parkoló területéről hétfő délután – adta hírül az MTI. A katasztrófavédelem munkatársait a Győr környéki árvízi védekezésbe eddig nem kellett bevonni, mindössze délelőtt segédkeztek egy bősárkányi belvizes esetnél szivattyúzni.

Elöntötte a parkolót a Rába – vízből vontattak ki autókat Győrben. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Azonban ma délután a győri Petőfi híd lábánál hagyott autókat húzták ki az akkor már elöntött területről. 

A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. már december 23-án lezárta a területet, és kérte az ott parkoló autótulajdonosokat, vigyék el járműveiket, mégis több gépkocsi maradt az árvízveszélynek kitett területen. A győri közösségi médiás csoportokban is keresték már az érintett autók tulajdonosait, de a jelek szerint nem sok sikerrel.

A rendőrség hívta segítségül a katasztrófavédelem győri hivatásos szakembereit, mert ők sem jártak sikerrel a gépjárművek tulajdonosainak értesítésével, és félő volt, hogy az ár elsodorja az autókat. Egy az érintett kocsik közül már lámpáig vízben állt, a többi szerencsésebb helyen – csak kerékmagasságig volt vízben – olvasható Győr-Moson-Sopron vármegyei hírportál, a Kisalföld.hu cikkében.

A győri közszolgáltató cég jelezte, hogy a parkolót az árhullám levonulását és a takarítási munkálatok elvégzését követően fogják ismét megnyitni.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Duna felső szakaszán elkezdődött az árhullám tetőzése, a vízszint már a Dunakanyarban és a fővárosban is látványosan emelkedik. Budapesten a Duna tetőzése szerdán napközben várható – írták.

A főpolgármesteri hivatal szombati közleménye szerint a Duna áradása miatt vasárnap nulla órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Karácsony Gergely főpolgármester, tilos parkolni a budai, valamint a pesti alsó rakpartokon.

Borítókép forrása: Árhullám – Autókat mentettek a megáradt Rábából az egyik győri parkolóban (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.