Ez elképesztő! Lefejezték a dunavecsei Mária-szobrot

A szobrot holnap szentelték volna fel.

2023. 12. 31. 17:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilveszterre virradó éjjel megrongálták a dunavecsei Mária-szobrot, az esetről a dunavecsei római katolikus egyházközség számolt be a közösségi oldalán. Az írták, hogy

ismeretlen elkövető december 31-én hajnalban, előre megfontolt szándékkal szétverte a Mária szobor fejét, darabjait megtaposta.

A Facebook-bejegyzésben arra is kitértek, hogy a történtek miatt a január 1-jére meghirdetett szoborszentelés elmarad, hétfő délután gyertyagyújtást tartanak majd a helyszínen, a dunavecsei körforgalomnál.

Hozzátették még:

Nehéz szavakat találni, a szívünk szakad meg, és nem értjük miért történt mindez. Holnap 15 órakor gyertyagyújtás lesz a körforgalomnál, fél négykor szentmise. Imádkozzunk a békéért, a beteg lelkek/elmék gyógyulásáért, Mária Szeplőtelen Szívének győzelméért!

Borítókép forrása: Dunavecsei római katolikus egyházközség Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.