Menczer Tamás: Brüsszel az elmúlt nyolc évben nem tett értünk semmit

Csak magunkra számíthatunk, de így is megőrizzük Magyarország biztonságát.

2023. 12. 10. 9:51
MENCZER Tamás
Székesfehérvár, 2023. november 11. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond a Fidelitas XX. kongresszusán a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2023. november 11-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt nyolc évben Brüsszelben nem történt semmi – jelentette ki Menczer Tamás a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A videóban mond két idézetet is ennek bizonyítására: Az egyik Ursula von der Leyentől származik, aki nemrég azt mondta, hogy most majd mi fogjuk eldönteni, hogy ki jöhet Európába, nem az embercsempészek.

Gratulálok, jó reggelt kívánok!

– reagált rá Menczer Tamás, hozzátette: nyolc éve ezt halljuk.

A külügyi államtitkár szerint ez egy vallomás volt, még akkor is, hogyha az Európai Bizottság elnöke nem szándékozott ilyen típusú vallomást tenni. 

Ez azt jelenti, hogy nyolc évig nem tettek semmit.

 Egyébként most se tesznek semmit – tette hozzá Menczer Tamás.

A másik idézet Ylva Johansson belügyi biztostól származik, szerinte szükségünk van a bevándorlók ambícióira és energiáira.

Ezek a bevándorlók gyilkolják meg az európai embereket, ezek között a migránsok között vannak jelentős számban bűnözők és terroristák, 

ezek támadják a magyar határt

– hangsúlyozta Menczer Tamás.

Mi köszönjük, ezekből az ambíciókból és energiákból nem kérünk

– mondta a külügyi államtitkár.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.