Elkapták a nigériai fiatalembert, aki meztelenül őrjöngött a bazilikában + videó

Pucérra vetkőzött, felmászott az oltárra.

Forrás: Híradó2024. 01. 24. 12:05
null
Budapest, 2022. január 10. A Szent István Bazilika kupolája és tornyai a belvárosban, a Gellért-hegyrõl fényképezve. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy mentálisan zavartnak tűnő külföldi férfi a templomőröket félretaszítva berontott a templomtérbe, a szentélyben levetkőzött és méltatlanul viselkedett január 22-én, hétfőn – számolt be az esetről a Magyar Nemzet. 

A pucér férfi aztán felmászott az oltárra, a helyszínen a mentők és a rendőrök is intézkedtek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Híradóval azt közölte, hogy 

egy nigériai állampolgár ellen intézkedtek.

A portál úgy tudja, férfit előállították, garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A bazilikát, ahol engesztelő szertartást végeztek, rövid időre le is kellett zárni.

A húszéves nigériai állampolgár Debrecenben tanul, nem először próbálta már megszentségteleníteni a templomot. Úgy tudni, az egyetemista legálisan tartózkodik Magyarországon, korábban Budapesten egy Airbnb-t vett ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, a fiatalembert garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, utána őrizetbe vették.

A videót ide kattintva tekintheti meg. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.