Olvad a jég, Karácsony Gergely már nem támadja a Rákosrendezőre tervezett beruházást

A főpolgármester korábban, még Zugló vezetőjeként támogatta, hogy magasházak épüljenek a területen, később nem támogatta azt.

2024. 01. 12. 12:34
Karácsony gergely
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rákosrendező fejlesztése volumenében és jellegében egész Budapestet érinti. A közvetlenül érintett kerületek fontosnak érzik, hogy elmondhassák a véleményüket – fogalmazott Karácsony Gergely főpolgármester egy ma tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, Lázár János építési és közlekedési miniszter korábban jelezte, hogy a budapestiek nélkül semmi nem fog történni a területen. Karácsony jelezte, hogy ezt az ígéretet komolyan veszik, és olyan tárgyalásokat szeretnének, ahol az érintetteknek lehetősége lesz, hogy elmondhassák a véleményüket.

A főpolgármester leszögezte, hogy a beruházás évtizedes mértékekben is jelentős, továbbá támogatják azokat a közérdekű beruházásokat, amelyekre a törvényjavaslat szerint a kormány vállalást tesz. 

Ugyanakkor a főpolgármester keveselte azt a háromszázmilliárd forintot, amit a kormány a közérdekű beruházásokhoz rendelt. Véleménye szerint nem baj, ha a teljes beruházás turisztikai célokat is szolgál, azonban nem tartja helyesnek, ha egy mini-Dubaj-beruházás valósulna meg.

Korábban egy másik sajtótájékoztatón Karácsony Gergely már elmondta, hogy nem támogatja a fejlesztést és a magasházak építését ezen a területen. Azonban nem sokkal később kiderült, hogy a főpolgármester néhány évvel ezelőtt, zuglói polgármesterként, úgymond oslói mintára, még támogatta magasházak építését Rákosrendezőn.

 

Borítókép: Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, Tóth József XIII. kerületi polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.