Nincs több titok, így díszítették fel Európa legszebb adventi villamosát + videó

Néhány dísz biztosan visszaköszön majd a következő decemberben is.

2024. 01. 10. 22:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán gördült ki utoljára Miskolcon az adventi villamos, amely hetedik alkalommal nyerte el az Európa legszebb adventi villamosa címet – számolt be róla a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál. A Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között közlekedő szerelvény az előző évek mézeskalácsháza helyett mesebeli erdővé alakult, belül erdei hangulattal, kívül pedig rengeteg fényfüzérrel és fénydekorációval.

BOON/Ádám János

– Az idei külső megjelenésre két ötletünk is volt, melyet szerettünk volna megvalósítani, de a rózsaarany színvilág mellett döntöttünk, és a belső kialakítást ehhez igazítva próbáltuk megtervezni és kialakítani, ami nagy kihívás volt a kollégák számára. Ez a szín ugyanis kicsit megfoghatatlan az előző színvilághoz képest – fogalmazott Gadnai-Bodnár Éva, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) operatív igazgatója.

Kiderült, hogy hosszú ötletelések és tájékozódás után úgy döntöttek, hogy a fehér szín lehet ehhez a leginkább illeszkedő. Ebből jött a havas táj, majd a havas erdő, és így épültek egymásra a különböző ötletek.

BOON/Ádám János

Csűriné Ficsura Andrea,  a társaság értékesítési és társasági kapcsolatok irodavezetője hozzátette, arra törekedtek, hogy kívül-belül megújuljon a szerelvény, de illeszkedjen a mesék világába.

Amikor körvonalazódott a mese, ebből már egyenesen jött az erdő, a fehér-zöld színvilág, aztán a Bükk-hegység, majd a vízesés

– hangsúlyozta.

Az MVK két munkatársa elmondta, hogy néhány dísz biztosan visszaköszön majd a következő adventi villamoson is, hogy így is biztosítsák a folytonosságot. Továbbá megosztották, hogy a díszeitől részben megfosztott 202-es pályaszámú miskolci Tátra villamos ezek után nem kerül majd forgalomba, hanem a remízben várja a következő új „téli ruháját”. Gadnai-Bodnár Éva kiemelte, hogy körülbelül 20-25 ember munkája van a 2023-as villamosban, és közülük voltak olyan munkatársak, akik már szeptemberben elkezdtek bizonyos részein dolgozni.

Mint mondták, elhatározták, hogy az idén minden héten szánnak rá időt, hogy gondolkodjanak a leendő adventi szerelvényről, így felkészülten állnak a beszerzések elé, ami általában szeptember környékén kezdődik.

Most voltak kétségeik, hogy a mézeskalácsházikó-koncepció népszerűségét meg tudják-e haladni, de a tapasztalat azt mutatta, hogy igen. Bár minden évben úgy gondolják, hogy az előző évit már nem lehet felülmúlni, de a valóság szerencsére mindig mást mutat.

Az adventi villamos látogatóközönségéről elmondták, hogy minden korosztály megfordult a járművön. Voltak a telephelyen nyugdíjas csoportok, hogy minél alaposabban szemügyre vehessék az apróbb kiegészítőket, de voltak iskoláscsoportok, családok is szép számmal.

Borítókép: A miskolci adventi villamos (Fotó: BOON/Ádám János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.