Újabb öt iskolát támogat 200 millió forinttal a Mészáros-csoport + videó

A High-Tech Suli program tanárai többletmunkájuk elismeréseként havi bérkiegészítésben is részesülnek.

2024. 01. 25. 14:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További öt iskola nyerheti el az összesen 200 millió forint értékű támogatást a High-Tech Suli program pályázatán – közölte a Mészáros-csoport. Mint írták, így már 39 iskola diákjai élvezhetik a minden igényt kielégítő, digitális tanterem adta lehetőségeket. Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a program közösségi oldalán közzétett videóban jelentette be, hogy 

pályázat útján egyenként negyvenmillió forint értékű fejlesztéshez juthatnak a nyertes intézmények, és ezzel újabb iskolák csatlakozhatnak a High-Tech Suli közösséghez.

Úgy fogalmaztak, hogy a Mészáros-csoport által létrehozott programban résztvevő iskoláknak immár több éves tapasztalata van, és mára egy tudásmegosztáson alapuló közösségé fejlődtek, amely egyre vonzóbb az innovatív, fejlődésre nyitott köznevelési intézmények számára. – Az elmúlt évek tapasztalatai segítenek abban, hogy a korábban csatlakozott intézményeket folyamatosan fejlesszük, de abban is, hogy az újabb pályázatokat finomhangoljuk annak érdekében, hogy minél jobban hasznosuljanak az elnyerhető eszközök, és az iskolák minél gördülékenyebben be tudják építeni a hétköznapjaikba az új módszertanokat. A program különösen népszerű a szülők körében, és a számok azt mutatják, hogy a pályázaton nyertes iskolákban folyamatosan emelkedik az oda jelentkező tanulók száma – mondta Horváth Ádám, a High-Tech Suli program szakmai vezetője.

A közlemény kitért arra is, hogy a Mészáros-csoport által támogatott High-Tech Suli program kategóriájában egyedülálló és több elemében is újszerű megoldásokat alkalmaz. – Új tantermi környezet kialakítása valósul meg a támogatás során: az iskola által kijelölt terem felújításon esik át, és olyan eszközök is helyet kapnak, mint az interaktív panel, laptopok, továbbá MakeBlock robotkészlet, Micro:bit készlet, Maker’s Red Box tananyagcsomag, lézervágó vagy 3D nyomtató – sorolták.

Hozzátették, a High-Tech Suli program nemcsak új eszközöket ad, hanem olyan kompetenciák fejlesztésének a lehetőségét, amelyekre másként talán nem is lenne esély, de hatalmas segítséget jelentenek majd az életben, a munkaerőpiaci elhelyezkedésben és a tanulók jövőre való felkészítésében. 

A digitális teremhez szükséges eszközökön, illetve a féléves képzésen kívül, a tanárok többletmunkájuk elismeréseként havi bérkiegészítésben is részesülnek

– hangsúlyozták.

A pályázatot február 11-ig nyújthatják be az intézmények, a termek felszerelése és a program indulása várhatóan még az idei tanévben megtörténik. A pályázat részletei megtalálhatóak a Hightechsuli.hu oldalon.

Borítókép: Pillanatkép a High-Tech Suli program oktatástechnológiai konferenciájáról (Forrás: Mészáros-csoport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.