Amit az államfő és Varga Judit csinált, az lenne a minimum elvárás a baloldal számára is, ha hibáznak

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, ki fog derülni, hogy a baloldalnak a gyermekvédelem, vagy az elnök megbuktatása volt a fontosabb.

2024. 02. 11. 8:07
KOCSIS Máté
Pécs, 2023. november 30. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintõ pécsi fórumon 2023. november 30-án. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban a felelősségvállalás teljes hiányával kapcsolatban Gyurcsányt hozta példának, aki 2006-ért sosem vállalta a felelősséget, és nem tűnt el a politika színpadáról. Kocsis emellett számtalan példával érzékeltette, hogy a baloldalon sem a korrupciós botrányokban, sem pedig az erkölcsileg aggályos ügyekben érintett személyek esetében nem lehetett számítani azok lemondására. 

Az ellenfeleinknek azt kell világossá tennünk, hogy amit az államfő és Varga Judit csinált, az a minimum elvárás feléjük is, és azt hiszem, hogy erről a jövőben többet kell beszélnünk

 

 

A politikus a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban a Vasárnapi újságban elmondta, helyes, hogy az ellenzéki pártok jó része felvetette a közvetlen elnökválasztás gondolatát, ugyanakkor Gyurcsánynak és az MSZP-nek nem lenne szabad felvetnie ilyen javaslatot, ugyanis amikor kormányon voltak, meg tudták volna valósítani az ilyen irányú terveiket. 

Az nem működik, hogy amikor a baloldal van hatalmon, akkor ők választanak elnököt, amikor pedig mi, akkor válasszon a nép 

– emelte ki Kocsis Máté, majd pedig Novák Katalin lemondásával kapcsolatban kiemelte, a köztársasági elnök lemondását 15 napon belül el kell fogadnia az Országgyűlésnek, ha ez megtörténik, akkor pedig 30 napon belül meg kell választani az új államfőt.

Az Orbán Viktor által benyújtott alaptörvény-módosítással kapcsolatban Kocsis elmondta,

a baloldal korábban egyetlen gyermekvédelmi módosítást sem szavazott meg, az alaptörvény-módosítás pedig egy gyermekvédelmi intézkedés, ezért lehet, hogy az ellenzék nem fogja megszavazni azt.

A frakcióvezető emellett kiemelte, hogy a kormánypártok idén tavasszal benyújtják a gyermekvédelmi törvény második csomagját, amely további szigorításokat tartalmaz a pedofil bűnelkövetők ellen.

A gyermekvédelmi törvény tavaszi megszavazásakor ki fog derülni, hogy a baloldalnak a gyermekvédelem, vagy az elnök megbuktatása volt a fontosabb.

– emelte ki Kocsis Máté. 

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.