Napsütés helyett mozgékony felhők tarkítják az eget

Hidegfront is érkezett.

2024. 02. 20. 6:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel – olvasható a Hungaromet.hu előrejelzésében. Helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – fordulhat elő futó zápor. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, Sopron térségében és a Bakonyban olykor meg is erősödik. 

A hőmérséklet délután általában 10 és 14, késő este 2, 9 fok között alakul.

Estefelé átmenetileg csökken, majd újra erősen megnövekszik a felhőzet. Főként északkeleten előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, de a szélcsendes, kevésbé felhős részeken gyenge fagy is lehet.

Megérkezik a hidegfront

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket – írja a Köpönyeg orvosmeteorológiai előrejelzésében. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.