Hallgat a baloldal az újbudai pedofilbotrányról a parlamentben

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a parlamentben leszögezte, hogy az ügyben nincs felelősségvállalás, valamint személyi következmények.

2024. 03. 18. 15:14
Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Ladóczki Balázs)
Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Ladóczki Balázs) Fotó: Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Ladóczki Balázs)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gyurcsány Ferenc megkezdte a bűncselekménnyel vádolt társainak a mosdatását, amit a bírák és ügyészek fenyegetésével folytatott – mondta Kocsis Máté a parlamentben. Ismert, hogy a DK elnöke arról beszélt, hogy nem Varju László és Fekete-Győr András az utolsók, akiket ártatlanul hurcolnak meg. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, hogy Varju Lászlót, a DK politikusát választási csalás és garázdaság miatt is elítélték. Szót ejtett róla, hogy Fekete-Győr Andrást, a Momentum politikusát hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélte el a bíróság.

– Gyurcsány Ferenc azt üzeni valamennyi baloldali politikusnak, hogy kövessenek el bármit, majd rákenik a politikai ellenfeleikre 

– húzta alá Kocsis Máté. Kiemelte, hogy a DK elnöke honosította meg annak a politikáját Magyarországon, hogy semminek ne legyen következménye, miután nem mondott le a 2006 őszén történtek miatt.

Válaszában Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: amikor a baloldali képviselőket elítélő bíróságot Gyurcsány Ferenc fenyegette, akkor súlyos vétket követett el a demokrácia ellen.

– Bíróságot fenyegetni gyáva, aljas, bolsevik tempó 

– szögezte le. Szerinte minden jóérzésű embernek vissza kell utasítania ezt a fenyegetést.

– Rendkívül szomorú esetre derült fény. A baloldali önkormányzat által fenntartott újbudai óvodában történt visszataszító bűncselekmény miatt a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az egyik alkalmazottat, aki a mosdóban szexuálisan molesztált kisfiúkat – monda el Simicskó István a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője leszögezte: több panasz is érkezett korábban a szülőktől, ám az esetet nem vizsgálták ki.

Mint jelezte, a DK és a Momentum vezette baloldali önkormányzatnak évi hatmillió forintért adott pedagógiai tanácsokat a gyanúsított.

Simicskó István leszögezte, hogy az újbudai Fidesz–KDNP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az ügyben, amit a baloldal leszavazott. Hozzátette: egy pedofilbotrány után hallgatnak a baloldalon és nincs felelősségvállalás, valamint személyi következmények.

– Gyurcsány Ferenc egyik legjobb barátja László Imre, a kerület polgármestere. Ezért nem véletlen, hogy folyamatosan védik – válaszolta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Továbbá elmondta, hogy Orosz Anna, a kerület korábbi alpolgármestere is sunnyog az ügyben és arról nem ejtett szót a napirend előtti felszólalásában.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.