Szentkirályi Alexandra keményen odaszólt Karácsonynak

A főpolgármester a közösségi oldalán büszkélkedett egy diplomáciai találkozóval, amellyel kapcsolatban kérdéseket kapott fideszes kihívójától.

2024. 04. 27. 10:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester a Városházán fogadta Jan Lipavský cseh külügyminisztert, a cseh kalózpárt politikusát. Karácsony Gergely bejegyzése szerint a Szabad Városok Szövetségéről beszéltek, amelynek létrehozásában részt vett Prága kalózpárti főpolgármestere is, és szóba került az is, hogy „ma az ukrán nép ugyanazt a harcot vívja, mint amit a magyarok 1956-ban és a csehek 1968-ban”.

Az európai béke hosszú távú biztosítéka egy erős és független Ukrajna, és a legkevésbé sem egy erőszakos Oroszország

– fogalmazott közösségi oldalán a főpolgármester, aki fotót is közzétett a találkozóról. Ám az nem derült ki, milyen nyelven folyt a diskurzus – tekintve, hogy Karácsony Gergely, Budapest első számú embere nem beszél angolul.

Szentkirályi Alexandrában is ez a kérdés fogalmazódott meg a bejegyzést látva.

Őszintén érdekel, hogy vajon milyen nyelven folyt a tárgyalás és milyen békéről beszélnek? Azt elmondta neki, hogy Ön szerint háborúban állunk Oroszországgal, és hogy Önök fegyvereket is küldenének a háborúba?

– írta a Fidesz főpolgármester-jelöltje Karácsony Gergely posztja alatt.

Fotó: Képernyőkép

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.