Hatalmas robbanás rázta meg Lágymányost + videó

A fővárosban tragédiával kezdődött a nagypéntek.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2024. 03. 29. 8:50
Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajnali negyed ötkor érkezett jelzés, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt Budapest XI. kerületében – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Kiemelték: hat járművel húsz tűzoltóautó vonult a helyszínre. 

A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is.

Mindkét lakás teljes terjedelmében égett. A tűzoltók az egyik lakásban a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott idős nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. 

Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem a Budapesti Közlekedési Központtól melegedőbuszt kért a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató leválasztotta a hálózatról. A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében vizsgálat indult.

 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.