Karácsony: Brüsszelből is látszik, hogy komoly gondot okoz Vitézy Dávid indulása

A főpolgármester biztos a győzelmében, és nem számít rá, hogy bármelyik ellene induló jelölt megszorongatná.

2024. 03. 19. 13:52
HZ1_8193
20231213 Budapest Fővárosi Közgyűlés ülése fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még szerencse, hogy Vitézy Dávid a választás előtt jelentette be az indulását, nem siette el a dolgot – reagált az egykori közlekedési államtitkár délelőtti bejelentésére Karácsony Gergely. A főpolgármester újságírói kérdésére válaszolva elmondta: Vitézy Dávidot is a kormánypártok jelöltjének tartja, így véleménye szerint

ha mind a kettő talpon marad, akkor kérdés, hogy a két volt államtitkár közül melyik lesz a második, illetve a harmadik befutó.

(Szentkirályi Alexandra kormánybiztosi tisztséget töltött be a kormányban – a szerk.)

Karácsony Gergelynek a fő problémája Vitézy Dávid jelöltségével az, hogy a városnak az összes politikai természetű problémáját a kormány okozza. Ennek a csoportnak pedig a főpolgármester szerint egykoron maga Vitézy Dávid is aktív szereplője volt.

Arra kérdésre, miszerint az uniós pártok zöldfrakciója már jelezte, hogy nem igazán örülnek Vitézy Dávid indulásának, Karácsony Gergely azt mondta:

az Európai Zöld Pártnak borzasztó nagy károkat okoz, hogy két tagszervezete is saját jelöltet indít. Tehát Brüsszelből is látszik, hogy ez nincs rendjén. Nyilvánvaló, hogy az európai politikát is érintő lépés, ha az LMP Vitézy Dávidot fogja támogatni.

A főpolgármester úgy látja, az LMP a létét annak köszönheti, hogy 2022-ben az ellenzéki összefogás része volt. Példaként hozta fel, hogy a párt úgy tudott frakciót alakítani, hogy a Demokratikus Koalíciótól kaptak egy mandátumot.

 Szerintem ez egy erkölcsi megsemmisülés az ellenzék részéről. Szomorú vagyok, mert ebben a pártban kezdtem el politizálni

– jelentette ki a főpolgármester.

Borítókép: A Fővárosi Közgyűlés ülése (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.