Kiss László hallgatásba menekült a kerületét érintő kérdések elől + videó

Az óbudai korrupciós botrány a Fővárosi Közgyűlésben is szóba került, a Fidelitas molinóval hívta fel a figyelmet a kerületet érintő ügyekre. Kiss László polgármester pedig továbbra sem hajlandó válaszolni a témában feltett kérdéseinkre.

2024. 03. 27. 17:50
KISS László
Budapest, 2024. március 27. Kiss László (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a III. kerület polgármestere felszólal a Fõvárosi Közgyûlés ülésén 2024. március 27-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, az óbudai korrupciós botrány öt gyanúsítottja közül három börtönben marad, egy gyanúsított szabadlábon védekezhet, egy másik pedig bűnügyi felügyelet alá került. A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak. Az eddigi információk alapján arra lehet következtetni, hogy a bűnügy szálai a baloldal fontos háttéremberéhez, P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek.

 

Már 2022-ben megjelentek olyan hírek, miszerint P. Gábor közreműködött Karácsony Gergely előválasztási kampányában is. Az akkor nyilvánosságra került dokumentumok alapján ugyanaz a cég intézte Karácsony előválasztási kampányát, amelyik az óbudai újságot kiadja. 

Ez pedig nem más mint a Key Price Kft., aminek nevében P. Gábor írt egy hirdetési cégnek, árajánlatot kérve tőlük. Karácsony 99 Mozgalma végül 123 darab óriásplakáthelyet vett, jóval piaci ár alatt, 5,2 millió forintért.

 

P. Gábor korábban a kispesti MSZP-s polgármesternek is dolgozott. Gajda Péter most azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy valóban együtt dolgozott vele 2020-ig, és kiváló szakembernek tartja. A politikus azt is hozzátette, hogy meglátása szerint P. Gábor nem bűnös.

A III. kerületi Fidesz az üggyel összefüggésben rendkívüli közgyűlést hívott össze március 21-re, a Kiss László vezette baloldali képviselő-testület azonban nem fogadta el azt a határozati javaslatot, ami tisztázta volna, hogy az önkormányzat által tulajdonolt gazdasági társaságok kötöttek-e szerződést az említett cégekkel.

 

A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni a témáról Kiss Lászlót is, ő azonban egy kérdésre sem volt hajlandó válaszolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.