Lerészegedett, ellopott egy buszt, kocsikázott egy kicsit, de erre biztos, hogy nem számított az elkövető

Elég nagy kárt okozott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 03. 19. 11:59
Hands,Of,Driver,In,A,Modern,Bus,By,Driving.concept,-, buszsofőr, busz, illusztráció, kormány
1066484384 Fotó: lunopark
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy férfi ellen jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt – adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2023. augusztus végén, hajnalban, ittas állapotban közlekedett egy borsodi településen. Az egyik utcában meglátott egy parkoló távolsági autóbuszt, az ajtaját erősen megnyomva bejutott a járműbe, a benne lévő indítókulccsal beindította és a településen közlekedett vele, majd áthajtott egy másik településre. Ittassága miatt az egyenes útszakaszon letért az úttestről egy füves vízelvezető árokba, majd nekiütközött az árokpartnak. 

Mivel nem tudott továbbmenni, az elkövető kiszállt és távozott.

A balesetben a vádlott nem sérült meg, másnak sem okozott személyi sérülést, viszont az autóbuszban mintegy hétszázezer forint anyagi kár keletkezett.

A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, majd vért is vettek a vádlottól, amelyek igazolták a szeszesital-fogyasztást. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől eltiltást és közügyektől eltiltást indítványozott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.