Magyar Péter állítja, sosem bántalmazta volt feleségét

Varga Judit volt férje elismerte, hogy viharos volt a házasságuk.

2024. 03. 19. 10:51
MAGYAR Péter
Budapest, 2020. január 28. Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évekkel ezelőtt készült rendőri jelentésről is beszélt Magyar Péter az ATV kedd reggeli műsorában. Varga Judit egykori igazságügyi miniszter és volt férje egy, a HVG.hu által megszerzett, majd nyilvánosságra hozott rendőri jelentés szerint 2020. december 29-én veszekedett egymással. A portál kiemelte, hogy a szóban forgó dokumentumon nem szerepel a titkos vagy bizalmas minősítés, azt viszont a rendőr beleírta, hogy Varga Judit akkori igazságügyi miniszter azt kérte, az ügyet kezelje bizalmasan.

A lap a dokumentum érdemi vizsgálata előtt a szivárogtatótól független forrásból megbizonyosodott arról, hogy a jelentés valóban akkor készült, amikor az események történtek. A jelentésben a veszekedés előzményeiről a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb veszekedésének.

A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga Judit láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. Ő maga, a rendőr a lakáson kívül állt, a szereplőkre nem látott rá mindig, de jól hallotta őket. Jelentése szerint a miniszter azt mondta férjének, „engedj el”, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a félszuterén szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálta megakadályozni. A jelentés szerint közben

Magyar Péter azt kiabálta, hogy a felesége nem mehet sehová, nem viheti magával a gyerekeket (akik nem voltak ekkor a helyszínen).

A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött

majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.

Magyar Péter kedden reggel az ATV-ben azt állította: sosem bántalmazta volt feleségét.

Szimpla családi veszekedés volt

– mondta, hozzátéve, szerinte az az egész „egy jól felépített kommunikációs kampány”.

Arra a kérdésre, hogy miként lehet elkerülni azt, hogy „politikai Mónika-show” legyen az ügyből, azt mondta: szerinte azt kell megvizsgálni, kinek az érdeke volt, hogy ez az egész előkerüljön. Kitért arra is, hogy a Varga Judittal szembeni bántalmazás pletykáját „az internet sötét bugyraiban” már hetek óta terjesztették eddig is.

A műsorvezető szóba hozta azt is, hogy a HVG által ismertetett jelentésben nincs utalás arra, hogy Magyar Péter verte volna a feleségét, noha korábban Magyar Péter azt mondta, hogy ez fog szerepelni a jelentésben.

Elismerte, hogy Varga Judittal viharos volt a házasságuk, sokat veszekedtek és néha csúnya dolgokat mondtak egymásnak, és ezért szeretne bocsánatot kérni. – Nagyon erőseket mondtunk egymásnak, utólag is elnézést kérek – fogalmazott, majd hozzátette: a válásuk már békésen, egy tárgyaláson zajlott le, azután elmentek koktélozni és megbeszélték a szép pillanataikat, így ő csak a szépre fog emlékezni.

Viharos, sokszor impulzív, szeretetteljes kapcsolat volt

– mondta a házasságáról Magyar Péter. Szerinte ezt a barátaik is látták, akik úgy látták, hogy ők „naponta tudtak volna összeházasodni vagy elválni”. Azt is megjegyezte, hogy ha tényleg bántalmazta volna Varga Juditot, akkor szerinte a bíróság nem járult volna hozzá, hogy közösen neveljék a gyermekeiket.

A Völner–Schadl-ügyben tett korábbi állításairól is beszélt Magyar Péter a műsorban. Közölte, hogy szerdán bemegy az ügyészségre, és elmond mindent, amit tud az esetről.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.