Magyarország megszállására emlékezik az Országgyűlés

A kriptovalutákról is tárgyalnak a képviselők.

2024. 03. 19. 6:39
Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Ladóczki Balázs)
Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Ladóczki Balázs) Fotó: Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Ladóczki Balázs)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk 1944-es náci megszállását követő tragikus eseményekre emlékeznek a képviselők az Országgyűlés keddi ülésnapján, majd a napirend előtti felszólalásokkal kezdik meg munkájukat a képviselők.

A T. Ház ezután kivételes eljárásban tárgyalja azt az országgyűlési határozati javaslatot, miszerint

sérti a szubszidiaritás elvét az az európai parlamenti és tanácsi irányelv-módosítás, amely a harmadik országok nevében végzett érdekképviselet átláthatóságára vonatkozó harmonizált belső piaci követelmények megállapításáról szól.

Általános vita lesz a pénzügyi közvetítő rendszert érintő törvények jogharmonizációs célú módosításáról is, amely uniós irányelvek és rendeletek magyar jogba ültetésével az ágazat „digitális működési rezilienciáját” erősítené.

Többek közt megvitatják az egyes gazdasági és vagyongazdálkodási tárgyú törvények módosítását, amely egyebek mellett

állami vagyontárgyakat juttatna ingyenesen a Magyar falu programban részt vevő, 5 és 15 ezer fő közötti településeknek. A vagyonátadás célja, hogy a települések meg tudják valósítani hosszú távú fejlesztési programjaikat.

Napirenden szerepel a kriptoeszközök piacáról szóló, uniós jogharmonizációt célzó törvényjavaslat is, amely egyszerre kívánja támogatni az innovációt, biztosítani a fogyasztó- és befektetővédelmet, valamint a kriptoeszközökkel kapcsolatos jogbiztonságot, a pénzügyi stabilitást és a monetáris szuverenitást.

Az Országgyűlés kedden az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) létrehozásáról szóló megállapodást módosító, a bank kormányzótanácsa által 2023. május 18-án meghozott és a tagállamok által elfogadott 259. és 260. számú határozatok kihirdetésével zárja az ülésnapot. Az egyik határozat az EBRD földrajzi tevékenységi körének szubszaharai bővítéséről, a másik egyes alaptőke-korlátozások megszüntetéséről rendelkezik.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.