Orbán Viktor beszéde egyértelmű színvallás volt a béke mellett

A kifordult liberális gondolkodás oda vezetett, hogy a nyugati ember tévképzetben él, és a szabadságot mára szabadosság, járszalag és lánc váltotta fel – mondta lapunknak Orbán Viktor ünnepi beszéde után a Századvég alkotmányjogásza. Ifjabb Lomnici Zoltán szerint a miniszterelnök egyik fő gondolata, hogy a magyarok összefogása, identitásuk megerősítése és megszilárdulása különösen fontos.

2024. 03. 15. 17:47
Múzeum kert Orbán tömeg
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor ünnepi beszédének fő üzenete, hogy a nemzeti oldal a biztonságot, a rendet és a nyugalmat kívánja választani a viszálykodás, a szenvedés és a hanyatlás helyett – mondta a Magyar Nemzetnek a Századvég alkotmányjogásza. Ifjabb Lomnici Zoltán felidézte: a miniszerelnök rámutatott, hogy amikor 1848 márciusában a tömeg átvonult Pestről Budára, az volt az első békemenetünk, az első alkalom, amikor puskalövés nélkül komoly eredményeket ért el a politikai foglyok kiszabadításával a nemzet színe-java.

A magyar forradalom nem romboló, hanem építő. Nem tagadó, hanem alkotó. Igaz és szép. És a végén nem halál, hanem élet sarjad belőle

 – idézte a miniszterelnököt. Az alkotmányjogász szerint Orbán Viktor ezzel azt üzeni: az 1848-as polgári forradalom eszméinek aktualitása nem csupán üres frázis, hanem szellemi muníció a jövő magyar generációinak számára is.

Mint fogalmazott, a kifordult liberális gondolkodás, a lélektelen pogány hedonizmus, a hagyományos értékek felszámolása oda vezetett, hogy a nyugati ember  tévképzetben él. Az ő szabad választásán múlik, hogy melyik államnak lesz polgára, ő dönti el, hogy fiú lesz-e, vagy lány, a család az, amit kitalál magának, a haza pedig csak működési terület.

A Lajtától nyugatra a szabadságot mára szabadosság, járszalag és lánc váltotta fel. Ezért a magyarok összefogása, identitásuk megerősítése és megszilárdulása különösen fontos

– mutatott rá az alkotmányjogász.

Ifjabb Lomnici Zoltán szerint a miniszterelnök beszédében megvilágította, hogy a közelgő uniós választások kapcsán mindenki számára egyértelmű kell, hogy legyen a voksolás súlya és jelentősége. A kormányfő beszédében többször is kitért a gyermekekre is, mint ahogy az elmúlt hetekben is egyértelművé tette, hogy a gyermekvédelemben a szigort a vasszigor fogja felváltani – idézte fel a szakértő.

Szerinte az „el a kezekkel a gyermekeinktől” ma ugyanazt jelenti az Egyesült Államokban, Németországban és Magyarországon, hiszen a szélsőséges genderideológia begyűrűzése az óvodákba és az oktatási intézményekbe a nyugati világ egyik sajátosságává kezd válni, amivel szemben a szülőknek, a nevelőknek, az oktatóknak, de a társadalom normális részének is egyaránt fel kell lépnie minden törvényes eszközzel.

„Petőfiék óta minden magyar nemzedék és minden magyar fiatal számára eljön az idő, amikor dönteni kell. Az igazság oldalán állsz, vagy a globális bégetők nyájához kérsz bebocsátást” – Orbán Viktor megállapítása az alkotmányjogász szerint ma különösen igaz az ellenzékre és a nemzeti oldalt támadó honfitársainkra itthon és külföldön.

A haza és a nemzet elárulói ugyanis történelmi tapasztalatok alapján nem számíthatnak semmi jóra sem az anyaországi, sem a külhoni igaz magyarság részéről

– szögezte le ifjabb Lomnici Zoltán.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.