Pankotai Lili is beállt Magyar Péter mellé

A diáktüntetésekről ismert fiatal baloldali aktivista is megszólalt.

2024. 03. 19. 17:46
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb baloldali botrányhős állt ki Magyar Péter mellett. Ezúttal a baloldali tüntetésekről ismert Pankotai Lili szólalt meg Varga Judit volt férje ügyében, akit szerda délelőtt a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen meghallgatnak a Völner–Schadl-ügyben.

Je suis Magyar! A szó szoros és átvitt értelmében is

– írta közösségi oldalán Pankotai Lili, és biztosította Magyar Pétert, hogy ő is elmegy az ügyészséghez.

Bejegyzésére Magyar Péter szűkszavú üzenetben reagált:

Köszönöm, ezt a harcot most egyedül vívom, és nem tartanám szerencsésnek, ha más közszereplővel is összemosnák az eseményt.

Mint arról már lapunk beszámolt, Magyar Péter önmagát konzervatív jobboldali meggyőződésűnek vallja, miközben március 15-i rendezvényén baloldali szereplőkkel, köztük Nagy Ervinnel és Epres Attilával állt színpadra. Az eseményen Varga Judit volt férje régóta ismert baloldali szólamokat hangoztatott, és bejelentette, hogy pártot kíván alapítani.

Mindez nem annyira meglepő annak fényében, hogy a támogatottságát tekintve több kutatás is megerősíti, hogy

kilencven százalékban baloldali szavazók érdeklődnek Magyar Péter iránt

– mutatott rá lapunknak a Nézőpont Intézet vezetőhelyettese. Boros Bánk Levente megjegyezte: nem lehetett látni semmilyen újdonságot március 15-i rendezvényén, ugyanazokat mondta el, mint a többi balliberális párt Dobrev Klárától Márki-Zay Péteren át a Momentum Mozgalomig.

A Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy rendőri jelentés készült egy évekkel ezelőtti veszekedésről Magyar Péter és akkori felesége, Varga Judit között, amit a HVG közölt, miután Magyar Péter említést tett róla. A dokumentum szerint az akkori igazságügyi miniszter védelmét ellátó rendőr úgy érzékelte, hogy

Varga Judit láthatóan félt, a hatósági jelenlét nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna.

Próbálta elhagyni a lakást, amit a férje akadályozott, és azzal fenyegetőzött, hogy felesége majd megbánja még ezt, úgysem hisznek majd neki.

Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből

– fenyegetőzött a jelentés szerint Magyar Péter, aki a Varga Juditot védő rendőrrel is veszekedésbe keveredett. Az asszony végül kiszabadult, a gyermekeihez a rendőrautóval ment egy másik lakásba, ahol a férje állítólag még másfél órán keresztül őrjöngött.

Borítókép: Pankotai Lili (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.