Rendőrökre és mentőkre lövöldözött egy pest megyei férfi, követelte, hogy takarodjanak

A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a bíróság a mai napon, azaz pénteken dönt.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 03. 22. 11:51
a fegyver, amivel a rendőrökre és a mentősökre támadott a férfi Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség és indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki gáz-riasztó fegyverrel lőtt a rendőrökre és a mentőkre – írja az ügyészség. 

Egy férfi március 20-án bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy fia a Pest vármegyei otthonukban betörte a ház egyik ablakát és öngyilkossági szándékát hangoztatta. A bejelentésre a városi rendőrkapitányság járőrei és az Országos Mentőszolgálat esetkocsija érkezett a helyszínre.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban és vélhetően különböző gyógyszerek hatása alatt lévő, negyvenes éveiben járó férfi a rendőri intézkedésnek nem vetette alá magát, és a lakásból –  a korábban általa kitört ablakon keresztül – egy gáz-riasztó fegyverrel az ingatlant három-négy méterre megközelítő rendőrök és mentők irányába lőtt, miközben távozásra szólította fel őket – részletezik az esetet. 

Aztán a férfi a ház ajtaján kilépett, és a rendőri intézkedést tovább akadályozva mintegy öt-nyolc méter távolságból újabb három lövést adott le a két rendőrre. Az elkövető ezután megindult a hivatalos személyek irányába, és a fegyverrel hadonászva többször is követelte tőlük, hogy „takarodjanak”. A rendőrök és a mentők a lövésektől nem sérültek meg.

Ezt követően a férfi visszament a házba és a fürdőszoba ajtaját magára zárva kísérelte meg kivonni magát a rendőri intézkedés alól, mire a rendőrök betörték a fürdőszoba ajtaját és vele szemben gázspray-t, majd testi kényszert alkalmaztak.

A nyomozó ügyészség őrizetbe vette az elkövetőt, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatását. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a bíróság a mai napon, azaz pénteken dönt. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.