Baranyi Krisztina ellen feljelentést tettek

A Haller Park felújításának kifizetései miatt jelentette fel a polgármestert Gyurákovics Andrea a IX. kerületi rendőrkapitányságon.

2024. 05. 07. 17:08
BARANYI Krisztina
Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán. Fotó: MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP IX. kerületi polgármesterjelöltje ma délelőtt feljelentést tett a IX. kerületi rendőrkapitányságon, mivel a kétszeri pénzügyi teljesítés lehetősége felmerült a Haller Park felújítása kapcsán – közölte a jelölt Facebook-oldalán megosztott videójában. Mint felidézte, a teljesítésigazolások a salakpálya elbontásáról szóltak, miközben 2014 óta rekortánpálya van a jelölt helyen.

A Fidesz–KDNP IX. kerületi polgármesterjelöltje által kikért szerződésekben a kiállított számlák az áfatörvénynek sem feleltek meg, mert az egyik nyolc, míg a másik két és fél hónappal a teljesítés után lett kiállítva. Az első esetében nem is ugyanabban naptári évben.

Gyurákovics Andrea szerint felvetődik a kétszeri pénzügyi teljesítés lehetősége, a szerződés vagy annak egy része színlelt szerződésre utalhat, ugyanis az építőipari gyakorlatban ismeretlen a kerek bruttó díj.

Mint felidézte, a szakértők összegzése alapján a mellékletekben szereplő tételes munkafelsorolásokban több esetben sem egyeztek a tételek, a salakos pályát pedig nettó 1,8 millió forintért számlázták ki. A teljesítési igazolást mindkét esetben Baranyi Krisztina polgármester írta alá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.