Simicskó István: Ismét ki kell állni a függetlenségért és a békéért

A KDNP frakcióvezetője szerint a szabadság nagy kincs: elveszíteni könnyű, visszaszerezni nagyon nehéz.

2024. 03. 15. 12:45
SIMICSKÓ István
Budapest, 2024. február 25. Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetõje beszédet mond a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézet falán elhelyezett emléktáblánál tartott megemlékezésen a kommunizmus áldozatainak emléknapján, 2024. február 25-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szabadságát az ember rendszerint akkor becsüli, amikor már nem szabad, vagy ha szabadságát végtelen áldozatokkal vívta ki” – idézte közleményében Széchenyi Istvánt az 1848-as forradalom ünnepnapja alkalmából a KDNP frakcióvezetője. Simicskó István úgy véli, a legnagyobb magyar szavai rávilágítanak az igazságra, amely a magyarság évezredes történelmét végigkísérte.

Ha nem ragaszkodunk magyarságunkhoz, hitünkhöz és elveinkhez, akkor a nemzetnek itt, Európa közepén, Nyugat és Kelet határán nincs jövője

– hangsúlyozta a frakcióvezető. Felidézte: 1848 márciusában az elnyomott magyar nép a kezébe vette a sorsát, s nem félt vért ontani áhított szuverenitásáért, azért, hogy maga dönthessen a legfontosabb kérdésekben. A szabadságharc drámai küzdelemben elbukott a túlerővel szemben, azonban a forradalmárok harca és a hősök áldozata nem volt hiábavaló. Az 1989–90-es rendszerváltoztatás végül visszahozta Magyarország függetlenségét.

Szuverenitásunk, az őseink által ránk hagyott szabadság nagy kincs, melyet elveszíteni könnyű, visszaszerezni viszont nagyon nehéz

– fogalmazott Simicskó István. Rámutatott: a történelem úgy alakította, hogy ma Magyarországnak ismét ki kell állnia a függetlenségéért és a békéért. Szavai szerint a nemzetközi politikai és pénzügyi nyomásgyakorlás, a magyarok hitét és hagyományait veszélyeztető migráció, valamint a háború eszkalálásától sem visszariadó baloldali brüsszeli vezetés vádaskodásával szemben kell megmaradni higgadt, büszke és sikeres nemzetnek. 

Tisztelet elődeinknek, akik megmutatták nekünk az utat, és példájukkal erőssé teszik szívünket!

– közölte a KDNP frakcióvezetője.

 

Borítókép: Simicskó István (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.