Szabadulna Magyar Pétertől a baloldal, de nem tud

Őszinte, amit Varga Judit a nagy port kavaró interjúban elmondott a magánéletével és Magyar Péterrel kapcsolatban a Frizbi műsorában, erre az egyik legerősebb bizonyíték, hogy pontosan a volt feleség által lefestett figura az, ami a mi szemünk előtt is kirajzolódott Magyar Péterről az utóbbi hetekben – értékelt Megadja Gábor eszmetörténész, a Századvég kutatóintézeti igazgatója.

Forrás: Origó2024. 03. 31. 18:02
Madéfalva, 2023. január 7. Varga Judit igazságügyi miniszter, mellette férje, Magyar Péter a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján tartott megemlékezõ misén a székelyföldi Madéfalván, a Szent Anna-kápolnában 2023. január 7-én. MTI/Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Meggyőződésem, hogy Varga Judit igazat mondott az interjúban, és afelől sincs kétségem, hogy tiszták a szándékai. Abban is biztos vagyok, hogy Magyar Péter pontosan olyan a valós életben, mint amilyennek tizenvalahány év együttélés után lefestette nekünk – mondta Megadja Gábor az Origónak.

 

Belpestiként lenézi a vidékieket

Varga Judit szavait megerősíti egyebek mellett az is, hogy Magyar Péter – bár senki nem kérdezi – gyakran és szívesen hivatkozik arra, hogy belbudai elit családba született. Eközben volt felesége arról beszélt:

Magyar Péter lenézte az ő vidéki rokonait, barátait.

A Századvég kutatóintézeti igazgatója szerint az embernek az a benyomása támad ezek alapján, hogy Magyar Péter úgy gondolja, neki minden jár: például „családi alapon” az állások négy-ötmilliós fizetéssel, csekély erőfeszítésért cserébe.

Ugyanakkor az is kiderült Varga Judit szavaiból – folytatta a Századvég szakértője –, hogy a pedigréjére olyan büszke, magát egyébként jelentősen túlértékelő Magyar Péter rendkívüli módon sérelmezte, hogy nem ő, hanem a felesége, egy vidéki „jogászlány” futott be nagy politikai karriert és lett igazságügyi miniszter.

– Varga Judit politikai pályája önmagában is megáll, egy nagyon jelentős teljesítmény. De miután kiderült, hogy felelős kormányzati feladatai közepette őt ez az ember odahaza nem hagyta élni, létezni, a szememben megtízszerezi Varga Judit teljesítményét. Hozzáteszem: sejthető, hogy még így sem ismerjük az egykori miniszter családi problémáit valós súlyuk szerint, mert nyilván nem mesélt el mindent az interjúban – mutatott rá Megadja Gábor.

– Bevallom, én nagyon dühös lettem, amikor ezt az interjút meghallgattam. Miniszterként, három gyerekkel helytállni, egy élősködővel a nyakán, aki verbálisan és fizikailag is bántalmazza… Én nem hiszem, hogy ezt sokan végig tudták volna csinálni úgy, ahogy Varga Judit. Tényleg minden tiszteletem az övé – mondta Megadja Gábor, majd úgy fogalmazott: az elmondottak és a hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy Magyar Péter egyfajta sértettséggel vegyes uralkodni vágyással és gonoszsággal viszonyult Varga Judithoz.

 

A Fideszt nem, inkább az ellenzéket gyengíti a baloldal új messiása”

Szerinte Magyar Péter jelenleg nem a Fidesznek vagy a kormánynak árt, hanem éppen az ellenzéknek. A baloldal már nyilván szívesen szabadulna tőle, de nem tud – kaptak ajándékba egy elszabadult, hiteltelen figurát, aki rájuk ég.

Ezért ideges Hadházy Ákos, ezért dühösek Gyurcsányék, mert Magyar Péter most már az ő ballasztjuk

– értékelt az elemző. Hozzátette: véleménye szerint

Magyar Péter már egy politikai hulla, csak még senki nem szólt neki

– ő maga pedig még nem regisztrálta ezt, mert az önimádata nem engedi.

 

Borítókép: Magyar Péter és Varga Judit (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.