Szeszélyes tavasz: napközben kellemes napsütés, éjszakára mínuszok várhatók + videó

Azonban este még nagy szél várható.

Forrás: MTI2024. 03. 18. 18:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn az ország délnyugati részein erősen felhős lesz az ég, emellett északkeleten szintén felhős idő valószínű több helyen is – közölte a HungaroMet. Mint írták, a két terület között derült vagy gyengén fátyolfelhős idő lesz. 

Éjszaka az ország legnagyobb részén kiderül az ég, de este előbb az Északi-középhegységben és környékén, reggel pedig a Duna–Tisza közén erősebben felhős tájak is lesznek. 

Kedden a Nyugat-Dunántúlon derült maradhat az ég, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de így is többórás napsütésre lehet számítani. 

Számottevő csapadék nem valószínű. Hétfőn az északias szél még többfelé, kedden már csak a Dunától keletre fekvő tájakon lesz élénk. Estétől mérséklődik a légmozgás.

Forrás: HungaroMet

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű, fagyra kiemelten a Dunántúl északi felén, kétharmadán és az északkeleti, keleti megyékben kell számítani. Főként a Nyírségben helyenként mínusz 4, mínusz 5 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 7 és 12 fok között alakul.

Szerda hajnalban azonban ismét nagy területen várható fagy,

 a fagyzugos helyeken mínusz 6, mínusz 7 fok is lehet, de általában mínusz 5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet. Várhatóan péntektől enyhül az idő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.