Újabb baloldali botrány – Dániában vesz fel százezreket az önkormányzattól a pestszentlőrinci LMP-elnök lánya

Az üléseken nem jelenik meg, ám az egészségügyi és szociális bizottság külsős tagjaként szép kis bevétele származik a XVIII. kerületi LMP-elnök lányának, aki nem mellesleg Dániában él. A családi szál odáig vezet, hogy az édesapa a pártjához tartozó politikus helyett Gyurcsány Ferenc jelöltjéért lobbizik.

2024. 03. 29. 14:45
Nyitókép: XVIII. kerület Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandinerhez eljutott dokumentumok alapján a XVIII. kerületi LMP elnökének lánya úgy vesz fel június óta százezreket az önkormányzattól, hogy közben Dániában él.

A lap szerint a közösségi profiljai alapján Vagányi Eszter Koppenhágában tanul – ettől még ugyan részese lehetne az egészségügyi és szociális bizottság munkájának, van közvetlen járat Budapestre, ám a jegyzőkönyvek szerint „igazoltan távol” volt az ülésektől.

A bizottság külsős tagjaként a minimálbér 50 százalékának megfelelő tiszteletdíj jár neki – a minimálbér december 1-je óta bruttó 266 800 forint –, ami nem rossz bevételi forrás, ha cserébe egyetlen ülésen sem kell részt vennie.

A történet érdekessége, hogy információink szerint Vagányi Eszter édesapja, a pénzügyi ellenőrzési bizottság külsős tagja,

Vagányi Ferenc helyi LMP-elnökként most azért lobbizik, hogy pártja Szaniszló Sándor DK-s polgármestert támogassa a következő választáson – annak ellenére, hogy az LMP országos elnöksége már döntött Banga Zoltán mellett.

Innentől Ungár Péteréknél pattog a labda, ám hatalmas meglepetést jelentene, ha végül az LMP-s Banga Zoltán helyett Gyurcsány Ferenc polgármesterét erősítené a párt, hiszen Ungár elnökként azt ígérte, az LMP külön indul a fővárosi választásokon, többek között Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltségét támogatva.

Banga Zoltán a Mandinernek adott interjúban ráadásul arról beszélt, éppen amiatt válik ki az ellenzéki összefogásból, mert a DK vezette képviselő-testület a közösen összeállított választási ígéreteket nem feltétlenül érezte iránymutatásnak a működés során.

Nem ez az első alkalom, hogy a baloldalon külföldről is szívesen osztogatnak tanácsokat: Korányi Dávid havi 900 ezer forintért „segített” Budapestnek New Yorkból, az MSZP-s Tóbiás József pedig akkor sem mondott le parlamenti mandátumáról, amikor Tenerifére költözött.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: A XVIII. kerület Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.