Viharos széllel, erős záporral kezdődik a hét

Egy ideig még nem kapjuk vissza a tavaszt.

Forrás: Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.2024. 03. 11. 6:20
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ciklon hatására a Dunántúl nyugati felén területi átlagban húsz–negyven milliméter eső várható a következő egy-másfél nap során, de lokálisan ennél nagyobb mennyiség sem kizárt. Napközben a délkeleti országrészben a déli szelet időnként viharos (hatvan-hetven km/h-s) lökések kísérhetik – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Dunától keletre. Többfelé, több hullámban várható időszakos eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék, ez főleg a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon valószínű.

Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos nyugaton, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős keleti vidékeken lehet. 

Késő este 6 és 13 fok közötti értéket mérhetünk.

 

Fájhat a fejünk a front miatt

A hullámzó frontzóna miatt mind a hideg-, mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához – figyelmeztetnek az előrejelzésben.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.