A címvédő skalpja után ki következik? Sorsolásra várva Fodor Csengével

Tavaly két magyar csapat is érdekelt volt a női kézilabda Bajnokok Ligájában a budapesti Final Four sorolásán, idén viszont csak a korábbi ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO jutott be a legjobb négy közé. A francia Metz, a német Bietigheim és az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát, a tavalyi sorozat ezüstérmesét a negyeddöntőben búcsúztató dán Esbjerg várja a kedd délután ötkor kezdődő budapesti sorsolást.

2024. 05. 06. 16:39
FODOR Csenge; DUIJNDAM, Rinka
Fodor Csenge (jobbra), és Rinka Duijndam (középen), a Győri Audi ETO KC játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, Vipers elleni mérkőzésén. Fotó: MTI/AP/NTB Scanpix/Tor Erik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nekünk ez a Final Four mindent jelent. Ha visszagondolok erre a szezonra, hogy mennyi minden történt velünk, mennyiszer voltunk lent és fent, akkor leginkább egy érzelmi hullámvasúthoz tudnám hasonlítani. Emiatt azt kell, hogy mondjam, a Bajnokok Ligája idén valóban mindent jelent nekünk játékosoknak is és a klubnak is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Fodor Csenge, a győriek balszélsője, aki őszi térdsérülése után februárban tért vissza. Hogy melyik csapattal szeretne összekerülni a döntőbe jutásért a szőke szélső, az is kiderül a villáminterjúból.

Mint ismert, Per Johansson együttese lehengerlő játékkal rukkolt ki a címvédő norvég Vipers elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén Kristiansandban, ahol már a szünetre hatgólos előnyt harcoltak ki a győri zöld-fehérek, akik végül magabiztos, 30-23-as sikerükkel nagyszerű helyzetből várhatták a visszavágót, amit ugyan két góllal, 26-24-re elveszítettek. A Final Four összesítésben meglett, és így a nemzetközi kupaporondon kárpótolhatja magát az ETO, hiszen nagy valószínűséggel idehaza trófea nélkül marad, miután a bajnokság a Fradinak áll és az FTC nyert a győriek elleni Magyar Kupa döntőben is idén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.