Visszatér a napsütés, de a tavaszias melegre még várnunk kell

A frontérzékenyeknek sem árt felkészülni.

2024. 03. 14. 6:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A borongós tájakon gomolyosodik a felhőzet, máshol a napos időt követően átmenetileg erősen gomolyfelhőssé válik az ég. Záporeső csak néhol fordulhat elő – olvasható a Hungaromet.hu előrejelzésében. Az északnyugati, északi szelet kevés helyen kísérhetik élénk lökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő este 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket

 – írja a Köpönyeg orvosmeteorológiai előrejelzésében. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.