Drogterjesztők ellen emeltek vádat Siklóson, egyezséget kötött velük az ügyészség

Baranya vármegye déli részét teljesen elárasztották kábítószerrel.

Forrás: MTI2024. 04. 16. 10:51
bírói kalapács
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy kábítószer-kereskedő ellen emeltek vádat Siklóson – adta hírül közleményében a Baranya Vármegyei Főügyészség.

A bűnözői csoportot irányító vádlottat korábban már kábítószer-kereskedelem miatt letartóztatták, majd bűnügyi felügyeletbe került. Ügyében a felmerült költségeket az egyik ismerőse finanszírozta, aki a vádlott szabadulása után megkereste, és közölte vele, hogy az anyagi segítségért cserébe kábítószert kellene árulnia.

Mivel új lakhelyre költözött és jogosítványa sem volt, a vádlott további tagokat szervezett be a kábítószer terjesztéséhez, nekik pedig feladatokat osztott ki.

Így a vásárlói kör kiépítése érdekében beszervezte többek között élettársát, élettársának – kábítószert rendszeresen használó – rokonát, továbbá egy, a drog beszerzésében, szállításában segédkező embert.

A bűnözői csoportnak széles körű ismeretsége, illetve stabil vásárlói köre alakult ki, így árulták 2022 októberétől 2023 májusáig, elfogásukig a kábítószert Dél-Baranyában.

Az ügyészség közlése szerint a vádlottak cselekménye a bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

A Siklósi Járási Ügyészség vádat emelt a négy emberrel szemben, azonban valamennyi vádlottal egyezséget kötöttek, és indítványt tettek, hogy a bíróság a velük kötött egyezséget hagyja jóvá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.