Égő házban halt meg egy férfi Budapesten

A Damjanich utcában történt a tragédia a XV. kerületben.

2024. 04. 17. 13:14
tűzoltók
Forrás: BM OKF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán reggel kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház Budapest XV. kerületében, a Damjanich utcában – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az épület húsz négyzetméteres szobájában csaptak fel a lángok, egy ágy és a környezete égett. A tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók kimentették, de

a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már az idős férfin segíteni.

Nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőberendezés okozta, de a pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult.

Felhívták a figyelmet, hogy a tragédiával végződő lakástüzek áldozatai gyakran egyedül élő idős emberek, akiknek a biztonságát szolgálhatja egy füstérzékelő, amely hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, így a mostanihoz hasonló esetek a készülék használatával megelőzhetők lennének.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Katasztrófavédelem)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.