Erős széllel érkezik a hidegfront, több vármegyére kadták a riasztást

Nagyrészt száraz idő várható.

2024. 04. 10. 7:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éjszaka érkező hidegfront mögött az északnyugatira forduló szél főként a Dunántúlon okoz erős, az északnyugati részeken viharos széllökéseket – olvasható a HungaroMet.hu előrejelzésében. Napközben keleten is egyre nagyobb területen északira fordul a szél, ami megélénkül, az északkeleti tájakon meg is erősödik. Nagyrészt száraz idő várható, emellett időszakosan fátyolfelhők zavarhatják, szűrhetik a napsütést, de az északi megyékben gomolyfelhők is képződhetnek, melyekből csak néhol alakulhat ki kisebb záporeső. 

A csúcsérték szeszélyesen alakul, a Dunántúlon 15 és 20, míg a Dunától keletre 21 és 27 fok közötti értékeket mérhetnek.

 

Több vármegyére kiadták a riasztást

Fotó: met.hu

Ma délutánig, kora estig a Dunántúl északi felében (az északkeleti részeken kisebb valószínűséggel) helyenként viharos (60-75 km/h) lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Síkvidéken reggel, délelőtt kisebb területen északnyugaton, nyugaton egy-egy 85 km/h-s széllökés is előfordulhat. Délutántól, estétől a Dunántúl nagyobb részén 60 km/h alá csökkennek a legerősebb széllökések.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.