Így telt a repülőútja a KC–390 egyik pilótájának + videó

Nyolcszáz kilométer per órás sebességgel is tud repülni, de még így sem volt rövid az útja.

Forrás: Combatat Blog2024. 04. 12. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy tizenkét órába telt eljutnia a KC–390-es katonai szállító repülőgépnek Brazíliából Magyarországra – derült ki a Combatat Blognak az egyik pilótával készített interjújából. William Souza beszámolója szerint a repülőtérről hat órát utaztak a Kanári-szigetekig, majd onnan szintén hat óra volt az út Magyarországig.  

Mint mondta, összesen tizennyolcan jöttek a géppel, azonban érkeztek még a kereskedelmi járatokon is műszakiak, akik segíteni fognak a feladatok elvégzésében. A munkájáról nem beszélhetett részletesen, azonban annyit elárult: bizonyos feladatokat a berendezés típusa miatt csak Magyarországon tudnak elvégezni, ez körülbelül két-három hetet fog igénybe venni. Ezután viszont ismét visszatérnek a tengerentúlra, ugyanis a munka utolsó fázisait ott tudják majd csak befejezni.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, reggel érkezett meg Magyarországra az első magyar KC–390 katonai szállító repülőgép. Kutnyánszky Zsolt az új szállítógépről elmondta, nyolcvan felszerelt katona, valamint az intenzív ellátásra szoruló betegek ápolására szolgáló betegágyak befogadására is alkalmas.

A gép akár huszonhat tonna hasznos tömegű szállítmányt tud szállítani, annak ejtőernyővel való célba juttatására és a levegőben történő tankolásra is képes

– részletezte az államtitkár. Hozzátette, hogy a gép harmincöt méter hosszú, nyolcszáz kilométer per órás sebességgel tud repülni, az utazómagassága elérheti a nyolcezer métert is.

A politikus hangsúlyozta, a beszerzett eszközökön felül jól képzett honvédekre is szükség van. – A Magyar Honvédség büszke a katonáira, a légierő pilótái a legjobbak közül valók – húzta alá, majd kiemelte:

a legtapasztaltabb pilóták havi bruttó 2,5-3 millió forint körüli kiemelt illetményben részesülhetnek.

Szerinte ez egy jó alkalom csatlakozni a Magyar Honvédséghez, majd úgy fogalmazott, hogy „most jó lenni katonának”. Kiemelte: bízik abban, hogy a beérkező haditechnikai eszközök, valamint az új harci eljárások még vonzóbbá teszik a honvédséget a fiatalok számára. A landolásról a Baon is készített egy felvételt, amelyet alább tekinthet meg:

Borítókép: A Magyarországra érkezett KC–390 katonai szállító repülőgép (Forrás: Youtube/Combatat Blog)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.