Kiderült, miért zuhanhatott le a repülő Martonvásárnál

Nyilvánosságra hozták a vizsgálati megállapításokat a hétvégi halálos repülőbalesetről.

2024. 04. 15. 15:05
null
Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pilóta rosszulléte okozhatta a szombati repülőbalesetet – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az Építési és Közlekedési Minisztérium.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) a tragédia után azonnal megkezdte a helyszínelést, és sikerült feltárni és beazonosítani a repülőgép fő darabjait, valamint a repülőgép kormányfelületeit. A helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat a KBSZ szakemberei a hétvégén helyreállították. A felvétel alapján a repülés 8. percében

a pilóta feltételezhetően rosszul lett,

és ezután a rögzített felvétel arról árulkodik, hogy elveszthette az irányítást a repülőgép felett. A KBSZ a rendőrség és a légügyi hatóság szakembereivel részletes szemlén vizsgálja a műszaki meghibásodás lehetőségét.

Ahogy arról a Magyar Nemzet már beszámolt, a halálos légi baleset szombat délelőtt történt. A Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő lakatlan, mezőgazdasági területre csapódott délelőtt tíz óra körül egy kisrepülőgép. A legutóbbi sajtóértesülések szerint

szinte függőlegesen és akár óránként 300 kilométernél is nagyobb sebességgel csapódhatott földbe.

Az üggyel kapcsolatban a Metropol még aznap megkereste az Országos Mentőszolgálatot, ahol elmondták: a helyszínre mentőautókat és mentőhelikoptert is riasztottak. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínen életét vesztette a gép mindkét utasa.

Borítókép: Rendőrök és tűzoltók a martonvásári repülőgép-baleset helyszínén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.